avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Proprietar teren moare in 1973.Mosteneste terenul sotia. care moare in 1981.Se face succesiunea si se imparte la 3 mostenitori.Primul,vinde partea lui,si mai tarziu si ceilalti.Terenul 1 vandut cu contract cv.in 1991.S-a vandut cu limite fizice ,metrii.(este intre drum,munte,vecini)In anul 2005 la intabulare s-a masurat si a reiesit o suprafata mai mare.Aceasta suprafata se poate uzucapua,fiind stapanita,ingradita,folosita din 1991?(10-sau 20 ani)Pe cine chem in judecata ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:27, 2 Decembrie 2009
Certificatul de mostenitor nu e un just tilu in vederea invocarii uzucapiunii.
Daca ar fi cazul unei judecati , v-ati judeca probabil cu mostenitorii lui x. Insa , asa cum am mai spus, nu vad a fi i ntrunite conditiile unei uzucapiuni de 10 pana la 20 de ani ci, eventual, pentru cea de 30 de ani.
In cazul dvs este evident ca nu puteti invoca decat uzucapiunea de 30 de ani fiindca nu aveti titlu pe acea portiune de teren care a iesit in plus la masuratori!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune,jonctiune liamic43 liamic43 Speta: G.moare in 1973.Lasa mostenire sotiei G.E. un teren .G.E moare in 1981.Lasa mostenire terenul respectiv catre 3 mostenitori care au facut ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare pe hartie van_allen78 van_allen78 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : parintii mei cumpara un teren langa casa de locuit in 1993, de la o femeie din localitate.Actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine un act de proprietate pentru un imobil ? Dinu Gabi Dinu Gabi Buna ziua, Bunicii mei au cumparat in 1958 un teren pe chitanta de mana. Acea chitanta nu mai este de gasit de foarte mult timp insa. Bunicul meu a decedat ... (vezi toată discuția)