avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara as avea și eu o întrebare. Tatăl meu s-a căsătorit a 2-a oară cu o doamna ce avea dintr-o căsătorie anterioară o fata. Au fost căsătoriți 10 ani anul acesta in luna mai a murit mama vitrega iar luna aceasta a murit tatăl . Acum sora vitrega vrea drept Mostenire jumătate casa. Noi fiind din prima căsătorie a ratei 2 surori
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:06, 23 Octombrie 2019
Cine a cumpărat imobilul, și când`?
Buna seara,
Daca acel imobil era al tatalui dinainte de casatorie atunci cele fiica mamei vitrege nu are niciun drept.
Daca acel imobil a fost cumparat in perioada casatoriei atunci are dreptul astfel:
- dezbatand succesiunea de pe urma sotiei decedate casa se impartea astfel:
= tatal dumneavoastra 5/8 din intreg imobilul
= copiii, toti, impart in parti egale 3/8.
De pe urma tatalui fiica doamnei nu mai are nimic de mostenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)