avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu cic si firma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu cic si firma

Buna ziua!
Sunt in concediu de ingrijire copil si am deschis o firma srl pe numele sotului meu (sotul meu este asociat unic).
As vrea sa stiu daca in cazul in care vreau sa devin asociat al firmei pierd sau mi se diminueaza drepturile banesti la care am dreptul (85% din media venuturilor).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 12:18, 4 Decembrie 2009
Teoretic veniturile cresc (avand venit si de la firma proprie, 85% din mai mult, rezulta o suma mai mare). Practic, daca nu aveti venit declarat din propria firma, suma ramane aceeasi. Parerea mea de ... nespecialist! Oricum, intrebarea e interesanta!
Atat timp cat nu sunteti angajata la firma si nu prestati o activitate in folosul acesteia, ci doar asociat care primeste la sfarsit de an dividente, eu zic ca este in regula.
Dividentele nu se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei, deci un astfel de venit nu ar trebui sa suspende primirea acesetei indemnizatii.

Nu exista varianta in care sa vi se diminueze venitul din CIC. Acesta il primiti mai departe sau vi se suspenda dreptul. Cale de mijloc nu este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic pentru o persoana care dobandeste calitatea de administrator intr-o societate comerciala Costinel Burca Costinel Burca Am urmatoarele situatii: [b]Situatia numarul 1. [/b] Peste cateva zile, o persoana de sex feminin beneficiara de concediu pentru crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Plafon concedii medicale ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, vreau sa stiu daca mai exista un plafon la maxim in vederea calcularii concediilor medicale. am un angajat care a are medical in mai si are un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului - decembrie 2010 bogdan_moraru bogdan_moraru Buna ziua, Am o serie de intrebari...sper sa aiba cineva rabdare sa le citeasca si sa-mi si raspunda. 1. Art.1 alin.(1) din O.U.G. nr.148/2005 precizeaza ... (vezi toată discuția)