avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In acest caz instanta va lua act de intelegerea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In acest caz instanta va lua act de intelegerea partilor?

Buna ziua! In cazul in care fac o intelegere la notar cu fostul meu sot in sensul in care este de acord sa iau eu deciziile in ceea cel priveste pe fiul nostru in varsta de 9 luni (ex. intocmire si ridicare pasaport, calatorii in strainatate in scop medical, turistic, educational, etc) pentru cazul in care nu este disponibil sau refuza pe viitor sa isi dea acordul, ce sanse am ca instanta sa pronunte o hotarare in acest sens si sa ia act de intelegerea partilor atata timp cat aceasta nu contravine interesului superior al fiului nostru? Precizez ca am divortat de curând si am lamurit toate celelalte aspecte legate de fiul nostru, custodia fiind comuna. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:59, 24 Octombrie 2019
Pai dacă faceți înțelegere la notar, Pt ce mai aveți nevoie de instanța?
Custodia exclusiva - nu se poate stabili la notar!
Apoi- probabil ați auzit de acord de mediere Pt a putea obține custodia exclusiva- pe care trebuie apoi sa l autentificați- in instanta
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles ca un acord notarial poate fi oricând retras. In acest sens as dori sa-mi iau toate masurile de precautie ca nu vom mai ajunge in instanta (dupa un proces de divort care a durat un an) si fostul meu sot acum este de acord sa mergem la notar si ulterior acordul notarial sa fie aprobat de catre instanta. Aceasta deoarece cererile referitoare la suplinirea consimtamantului lui au fost respinse de catre instanta in procesul de divort ca netimbrate, desi au facut parte din intelegerea noastra.
Sfatul meu este sa mergeti cu toate actele la avocat pentru o analiza juridica atenta.
Luati cu dvs. hotarari judecatoresti , acte notariale, etc
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie ... Murasan Georgiana Murasan Georgiana Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie a tatălui asupra minorului? Buna ziua, din toamna lui 2020 sunt divorțată, și am împreună ... (vezi toată discuția)
Cum pot face pasaportul fetele? Kariana82 Kariana82 Buna ziua!. In urma divortului custodia copiilor este comuna, cu domiciliul la mama. In urma cu aproape un an am parasite tara , iar fostul sot a refuzat sa ... (vezi toată discuția)