Buna ziua! In cazul in care fac o intelegere la notar cu fostul meu sot in sensul in care este de acord sa iau eu deciziile in ceea cel priveste pe fiul nostru in varsta de 9 luni (ex. intocmire si ridicare pasaport, calatorii in strainatate in scop medical, turistic, educational, etc) pentru cazul in care nu este disponibil sau refuza pe viitor sa isi dea acordul, ce sanse am ca instanta sa pronunte o hotarare in acest sens si sa ia act de intelegerea partilor atata timp cat aceasta nu contravine interesului superior al fiului nostru? Precizez ca am divortat de curând si am lamurit toate celelalte aspecte legate de fiul nostru, custodia fiind comuna. Multumesc!
Pai dacă faceți înțelegere la notar, Pt ce mai aveți nevoie de instanța?
Custodia exclusiva - nu se poate stabili la notar!
Apoi- probabil ați auzit de acord de mediere Pt a putea obține custodia exclusiva- pe care trebuie apoi sa l autentificați- in instanta
Am inteles ca un acord notarial poate fi oricând retras. In acest sens as dori sa-mi iau toate masurile de precautie ca nu vom mai ajunge in instanta (dupa un proces de divort care a durat un an) si fostul meu sot acum este de acord sa mergem la notar si ulterior acordul notarial sa fie aprobat de catre instanta. Aceasta deoarece cererile referitoare la suplinirea consimtamantului lui au fost respinse de catre instanta in procesul de divort ca netimbrate, desi au facut parte din intelegerea noastra.