avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie angajati ai unui punct de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie angajati ai unui punct de lucru

Buna ziua! Lucrez in Sibiu la un punct de lucru al unei societati al carei sediu este in Cluj. Initial eu am lucrat in Cluj iar dupa deschiderea punctului de lucru am venit in Sibiu. Cei de la sediu din Cluj nu au facut nici un act din care sa reiasa ca eu nu mai lucrez in Cluj ci in Sibiu si de asemenea ei platesc in continuare pentru mine la cluj toate datoriile catre stat . Am avut o problema medicala saptamana trecuta si am descoperit ca in judetul sibiu eu nu apar ca persoana asigurata. Cei de la sanatate din Sibiu mi-au spus ca cei de la Cluj trebuiau sa trimita un act cum ca ei platesc pentru mine la Cluj, doar ca cei din Cluj au spus ca nu e necesar.
Care este defapt adevarul? Adevarul este ca eu am si cartea de munca inregistrata tot la Cluj. Cum se procedeaza legat?Trebuie anuntat tot si la Sibiu ?
:-/
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 13:54, 2 Decembrie 2009
Intrucit din afirmatiile dumneavoastra rezulta ca lucrati la un punct de lucru, situatia se prezinta in opinia mea in urmatorul mod:
-din punct de vedere casa de sanatate, trebuia sa va fii exprimat dorinta de a fi arondata casei de sanatate sibiu, iar firma mama din cluj avea obligatia de a face o declaratia lunara privind evidenta pe platitor sanatate la casa sibiu pentru dumneavoastra;
-din punct de vedere itm , firma mama poate sa acorde dreptul punctului de lucru de la sibiu privind evidenta angajati caz in care comisionul si declaratia lunara pentru dumneavosatra trebuia sa se faca la sibiu, dar are si dreptul de a nu face acest lucru insa trebuia sa va modifice contractul de munca si sa specifice in el ca lucrati la sibiu;
-din punct de vedere administratie financiara plata impozit pe venit din salarii si declaratia aferenta ar trebui facuta la sibiu pentru punctul de lucru;

OPINIA MEA ESTE SA FACETI CEREREA CATRE CLUJ CA VRETI SA FITI ARONDATA LA CASA DE SANATATE SIBIU SI DINSII PE VIITOR SA FACA DECLARTIA RESPECTIVA PT.DVS LA SIBIU!
Pentru a fi asigurat medical la domiciliul dvs.,în judetul SIBIU, societatea trebuie sa va vireze cotizatia la Casa de asigurari de sanatate Sibiu. Trebuie sa solicitati prin cerere angajatorului acest lucru. Daca s+a platit cntributia la Sibiu solicitati angajatorului o adeverinta vizata de Casa de sanatate Cluj iar pe viitor viza o puteti pune si la Sibiu.
solicitati angajatorului sa depuna declaratia de sanatate, la Casa de asigurari de sanatate Sibiu.
In ceea ce priveste plata contributiei aceasta se face intr-un fond unic de unde este redistribuita in functie de ceea ce s-a declarat.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
titiana, utilizator
dnlvc a scris:

-din punct de vedere administratie financiara plata impozit pe venit din salarii si declaratia aferenta ar trebui facuta la sibiu pentru punctul de lucru;

Impozitul pe venituri se plateste in Trezoreria de unde este punctul de lucru daca sunt cel putin 5 angajati la punctul de lucru respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica - pfa sediul social vs. sediul fiscal radu.fugaciu radu.fugaciu Buna, Am un PFA cu cod CAEN 6202 cu sediul social in Medias jud. Sibiu (acolo am infiiintat PFA-ul in 2011). Intre timp domiciliul meu de PF s-a schimbat in ... (vezi toată discuția)
Casa de asigurari salariat dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate din arges angajeaza o persoana din bucuresti, la casa de asigurari a acestui salariat in d112 ce se trece arges ... (vezi toată discuția)
Casa de sanatate - d112 felisana felisana Buna ziua! Am o salariata cu domiciliul in buletin de Brasov, dar are flotant pe Cluj Napoca. Pentru declaratia 112 imi trebuie casa de sanatate, care o ... (vezi toată discuția)