avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabil la un ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabil la un ong

Buna ziua! Atunci cand infiintezi un ong in domeniul cultural este nevoie sa angajezi un contabil?
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:40, 2 Decembrie 2019
Nu. La un ong trebuie sa colaborati cu un contabil autorizat membru ceccar doar anual, cand va va intocmi si semna bilantul contabil. Si aceasta colaborare va fi facuta doar in baza unui contract de prestari servicii contabile semnat pentru cele cateva zile din martie sau aprilie cat ii trebuie sa va realizeze treaba pentru anul precedent, factura si chitanta.
Tot el in luna februarie anul viitor, pentru cel precedent, va va depune si declaratia 101 pentru ong-uri.
In rest, de la infiintarea ong, dumneavoastra sa aveti grija sa completati registul de casa in care sa treceti aportul in numerar pus la dispozitie de catre unul din membrii daca e cazul, veniturile asociatiei care sunt acum pentru inceput doar cotizatii lunare ale membrilor la valoarea stabilta de catre adunarea generala (conform chitantelor), platile facute pentru infiintarea asociaiei dar si cele care apar lunar conform documentelor doveditoare (chitante sau bonuri fiscale). Va ocupati personal de aceasta evidenta sau desemnati o persoana dintre membrii comitetului director care se pricepe, ca si casier.









0.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
La infiintare nu. Ulterior, depinde de ce volum si tip de operatiuni patrimoniale are ONG-ul. Poate merita sa angajezi unul sau sa externalizezi activitatea prin contract de prestari servicii cu un SRL sau alta forma de exercitare a profesiei de contabil, sau sa apelezi doar o data pe an pentru depunere de declaratii si situatii financiare anuale....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong 2024 GGN12 GGN12 Bună ziua, Am deschis un ONG, asociație culturală - organizare expoziții, organizare de lecții de pictură, de muzică, etc.(toate documentele au fost ... (vezi toată discuția)
Activitate asociatie si raportări contabile Costy bacau Costy bacau Buna dimineața Am o întrebare va rog frumos daca se poate să ne lămuriți. Asociația Ortodoxa Sfinții Împărați Constantin și Elena Bacău Avem ... (vezi toată discuția)
Cenzor ong mihadari mihadari Am un ong.este stipulat in actul contitutiv si un cenzor desi avem 3 membrii fondatori.este obligatoriu sa avem si contabil?cenzorul poate munci cu contract de ... (vezi toată discuția)