avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna ziua , tocmai s-a terminat oarecum procesul prin care ceream sa fie recunoscut legal copilul , acum asteptam hotararea . Dar este o problema , judecatorul a hotarat sa fie custodie comuna dar eu si avocatul am cerut Exclusiva !!!
Ce pot sa fac in legatura cu asta ? Incep alt proces ulterior? Pot sa fac recurs ?Cum procedez ? In caz de proces cam cat dureaza? ..
Tind sa precizez ca tatal copilului nu este implicat absolut deloc in viata acestuia !
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
simina.prs, utilizator
Cel mai recent răspuns: simina.prs , utilizator 22:52, 25 Octombrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui declarat apel.
Va fi insa foarte greu in apel.
Incercati sa mergeti cu dosarul si cu hotararea si la alt avocat ca sa va analizeze cazul cum o va face instanta de apel ca sa aflati ce sanse ati avea in concret.
Puteti continua in apel si cu vechiul avocat dar ca sa nu va judecati aiurea ar fi bine sa se faca o analiza de caz obiectiva de tip judecatoresc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă cererea de exercitare în mod exclusiv a autorității părintești va fi respinsă și hotărârea de autoritate comună va rămâne definitivă, veți putea formula o altă cerere doar dacă circumstanțele avute în vedere la pronunțarea hotărârii s-au schimbat.
Ce vârstă are copilul? Dacă e mititel, are timp de acum înainte să se intereseze de copil.
Faceți apel, schimbați avocatul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați putea formula apel, însă nu este imperios necesar să schimbați avocatul, poate a fost diligent, aceasta este strict alegerea dvs!
O altă acțiune nu puteți intenta momentan, trebuie să se modifice contextul faptic!

Alte discuții în legătură

Plecarea unui parinte divortat cu copilul din tara LaviniaTrifu LaviniaTrifu Buna ziua ,sunt divortata din 2007 si copilul imi este incredintat prin hotararea judecatoreasca definitiva si cu program pt tata de al vedea ,spunetimi va ... (vezi toată discuția)
Minor- drepturi parintesti wio wio wio wio este adevarat ca din octombrie sa bagat o lege si romania in care da dreptul ambilor parinti 50% si 50% sa aibe aceleasi drepturi:D vizita etc prin lege?:D va ... (vezi toată discuția)
Divort 2009, rejudecare pentru obtinere autoritate parinteasca comuna merlin12 merlin12 Buna ziua, Fratele meu a divortat in 2009. In urma divortului, fosta sotie a ramas cu copilul (pe atunci legea nu dadea castig de cauza si tatilor) si cu ... (vezi toată discuția)