avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare prin reducerea varstei cu grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare prin reducerea varstei cu grupa II de munca

Care este perioada minima de timp lucrata in grupa a II-a de munca, pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare ? (conform ultimelor modificari legislative).
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cazacu Stefan , utilizator 16:46, 4 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum 6 ani
Incepand cu 01/09/2021 1 an
Am inteles ca marți, 15 octombrie 2019 Camera Deputaţilor care este for decizional a adoptat în unanimitate un proiect de lege care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite. Reducerea incepe cu primul an lucrat in grupa II-a (cazul meu) cu conditia sa fi atins stagiul maxim de cotizare adica 35 ani. Reducerea se aplica in actuala lege 263/2010 ?
Imi puteti confirma ?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Cazacu Stefan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modificările sunt la promulgare.
Am cinci ani si noua luni lucrati in grupa II-a. As dori sa stiu daca dupa promulgare beneficiez de reducere de un an si opt luni conform ultimilor modificari .
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Cazacu Stefan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.

Alte discuții în legătură

Varsta la care pot beneficia de pensie, luand in considerare urmatoarele date: George Dimache George Dimache Activitate desfasurata in grupa I de munca : 20 de ani si 4 luni . Activitate in grupa deosebita ( conf. avizului 3144/12.12.2001) : 4 ani si 7 ... (vezi toată discuția)
Se pot cumula perioadele lucrate în grupa i de muncã și în condiții speciale în vederea reducerii vârstei standard de pensionare? marybujiuta marybujiuta conform modificarii se adauga la art. 55 (1) lit a lit a1 care are urmatoarea precizare: la 6 ani impliniti de cotizare in grupa I se reduce varsta standar de ... (vezi toată discuția)
Pensionare elenamihaila elenamihaila Am iesit la pensie anticipat in aprile 2014 cu o reducere pentru grupa 1a de 1an si sase luni avand vechime de 8ani in aceasta grupa.Noile modificari ... (vezi toată discuția)