avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare prin reducerea varstei cu grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare prin reducerea varstei cu grupa II de munca

Care este perioada minima de timp lucrata in grupa a II-a de munca, pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare ? (conform ultimelor modificari legislative).
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cazacu Stefan , utilizator 16:46, 4 Noiembrie 2019
Buna seara,
Beneficiez de prevederile legii 341/2004. As dori sa stiu daca am cinci ani reducere a varstei de pensionare si daca se cumuleaza cu cei un an si opt luni din grupa a II-a dupa promulgarea modificarilor legii 263/2010 aprobate si de Camera Deputatilor pe 17.10.2019. Ar fi in total 6 ani si opt luni.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
Cazacu Stefan, utilizator
Buna ziua,
Beneficiez de prevederile legii 341/2004. As dori sa stiu daca am cinci ani reducere a varstei de pensionare si daca se cumuleaza cu cei un an si opt luni din grupa a II-a dupa promulgarea modificarilor legii 263/2010 aprobate si de Camera Deputatilor pe 17.10.2019 Ar fi in total 6 ani si opt luni. Puteti sa confirmati ?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Cazacu Stefan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta la care pot beneficia de pensie, luand in considerare urmatoarele date: George Dimache George Dimache Activitate desfasurata in grupa I de munca : 20 de ani si 4 luni . Activitate in grupa deosebita ( conf. avizului 3144/12.12.2001) : 4 ani si 7 ... (vezi toată discuția)
Se pot cumula perioadele lucrate în grupa i de muncã și în condiții speciale în vederea reducerii vârstei standard de pensionare? marybujiuta marybujiuta conform modificarii se adauga la art. 55 (1) lit a lit a1 care are urmatoarea precizare: la 6 ani impliniti de cotizare in grupa I se reduce varsta standar de ... (vezi toată discuția)
Pensionare elenamihaila elenamihaila Am iesit la pensie anticipat in aprile 2014 cu o reducere pentru grupa 1a de 1an si sase luni avand vechime de 8ani in aceasta grupa.Noile modificari ... (vezi toată discuția)