avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa incep succesiunea ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa incep succesiunea ??

Buna ziua! Am nevoie de o parere a dvs in legatura cu modul de incepere a succesiuni . Parintii mei au 2 spatii comerciale cu valoare aproximativ la fel ,o casa cu etaj si teren in centrul orasului unde locuieste si sora mea cu famila de 25 ani, si casa parinteasca cu mai putin teren a tatalui meu mai la periferoa orasului. Tatal meu a facut o hartie scrisa de el in care spune cum se impart bunurile un spatiu ei-care i l-a dat prin cotract de donatie de 20 ani ,iar celalalt mie pe care nu am acte. Aceasta hartie este semnata de toata familia. De 5 ani tatal meu a murit , iar succesiunea nu o putem face pt ca sora mea vrea si ea o cota din spatiul meu. In acest spatiu eu am investit foarte mult si inainte de moarte tatalui si dupa , iar ea in spatiul ei nu a mutat nici macar un bat si s-a deteriorat. Tatal meu ne-a pus sa ne trecem curentul electric pe noi sa il suportam noi ,eu l-am trecut de cca 10 ani si il achit lunar ,al ei de la spatiu este tot pe firma mamei si achita ea. Spatiul meu este impartit in cateva magazine ,recent am deschis o afacere acolo pt care platesc chirie mamei, iar acum am flat ca un spatiu il da sorei pt a deschide un magazin si nu plateste nimic. In toti acesti ani am ajutat-o foarte mult pe mama platindu-i multe datorii, bani in concedii, curentul la spatiu unde si ea are magazin, mormantul lor care a fost foarte scump l-am achitat singura si multe altele. As incepe succesiunea in instanta dar cred ca partea mamei care o are i-ar da-o ei si nu ar fii corect. Ce ma sfatuiti sa fac. Oricum valoric partea mea e mai mica decat a ei , nu e o problema asta, dar spatiul nu vreau sa-l pierd. Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:36, 28 Octombrie 2019
Primul pas este sa mergeti la avocat.

Actiunea pentru instanta trebuie redactata in mod profesionist, motivata in fapt si in drept, conform legii.
Chiar daca nu va permiteti sa angajati avocat pentru reprezentare este indicat ca actiunea sa fie foarte bine redactata si indicate probele ceea ce avocatul o poate face foarte bine.

Adica...avocatii nu doar vorbesc in instanta...este bine sa stiti...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara,
Cum este evident ca nu va intelegeti aveti 2 posibilitati:
1. angajati un avocat si deschideti actiune in instanta
2. asteptati sa decedeze si mama si angajati un avocat si deschideti actiune in instanta
Dar ,daca investesc in spatiu cu acte pot sa pierd acel spatiu? Am acte pe tot ce am investit si pana acum .

Pot face ceva acte intre mama si sora mea in care sa ii lase ei partea ei ?

După dezbaterea succesiunii, în cadrul partajului, veți putea obține dvs spațiul în care ați investit deoarece veți putea demonstra că ați investit acolo și că desfășurați activități comerciale. Este posibil să fiți obligat să achitați o sumă de bani (sultă) către sora dvs pentru cota pe care aceasta o deține.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama si sora nu vor sa-mi primesc partea de mostenire tuschiri tuschiri Tata a decedat in februarie 2009.El locuia impreuna cu mama intr-o casa facuta de ei,dar care era numai pe numele tatalui meu. Mai am o sora. Dupa deces mama ... (vezi toată discuția)
Probleme cu sora mea din cauza moștenirii. cui mă adresez pentru amenințări scrise și verbale? nicoletaX32 nicoletaX32 Pentru amenintari in mass media, telefon si in public stradal, care este sanctiunea si cui ma adresez prima oara? Suntem 2 surori la parinti ( eu cea ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea mamei vitrege florinahiba florinahiba Mama a murit in 1985 la varsta de 36 ani; am ramas 5 cpiii intre 16 si 7 ani. Mama impreuna cu tata au construit o casa cu doua nivele, parter si etaj 1, pe ... (vezi toată discuția)