avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare fara acordul unui copil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare fara acordul unui copil?

Buna ziua.s-a facut o succesiune la 7 dupa decesul socrului(soacra traieste are 86 ani si nu avut niciodata putere decizionala).Urmasii sunt 4 frati. Dupa deces soacra a fost luata de unul din baieti,un altul ,am luato anual pe o perioada de cateva luni,ceilalti 2 neimplicandu-se(unul plecat din tara,iar cel mai mare dezinteresat de situatia parintilor).NU S-A PUS PROBLEMA VANZARII CASEI,dar dupa succesiune,doi dintre frati(al treilea fiind neutru),in lipsa celui de al patrulea,respectiv sotul meu care a lipsit o perioada scurta,au hotarat sa vanda casa parinteasca.Sotul meu nefiind de acord au trecut la amenintari.Intrebare-este posibila vanzarea fara acordul unuia? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:24, 28 Octombrie 2019
Buna ziua,
Nu se poate dar sotul sa mearga la notar sa dea o declaratie de acceptare a mostenirii, sa nu fie exclus/sarit la vanzare.
Dar atentie, daca accepta mostenirea accepta si eventualele datorii ale socrului, daca exista...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Câtă vreme sunteți în indiviziune, nu. Înțeleg că succesiunea s-a făcut deja. Dar frații pot face partaj, prin bună învoială sau în instanță.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune carlaparagina carlaparagina Recent socrul meu a decedat iar sotul meu este unicul fiu. Socrii mei au fost divortati iar soacra mea traieste, la divort nu au facut partaj pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamurire succesiune dan_mihutiu dan_mihutiu Socrul meu a decedat in anul 1998. Soacra mea, care traieste inca, avea dintr-o casnicie anterioara doua fete, fete neinfiate de socrul meu. Si socrul meu a ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenitor dupa decesul mamei,atunci cand tatal refuza orice contact cu familia si dispare la o alta femeie! Tetras Tetras Va rog mult sa ne ajutati ,pentru ca nu stim de unde sa incepem in rezolvarea unei situatii cel putin delicate de succesiune... In urma cu cca 4 ani a decedat ... (vezi toată discuția)