avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cheltuieli de judecata- societate profesionala de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cheltuieli de judecata- societate profesionala de consultanta juridica

Buna ziua,
sunt consilier juridic si lucrez la o societate profesionala de consultanta juridica.
Problema care ma preocupa este urmatoarea: as vrea ca atunci cand reprezint in instanta o societate "clienta", sa pot sa cer plata cheltuielilor de judecata. (respectiv a onorariului pe care societatea clienta il plateste societatii profesionale de consultanta juridica).
Va rog sa imi spuneti, daca aveti cunostinta, ce documente trebuie sa depun in instanta, pentru a mi se aproba plata cheltuililor de judecata (la onorariu ma refer).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mara78 , utilizator 16:13, 7 Ianuarie 2010
De regula daca se cere cu plata cheltuielilor de judecata, iar in final bineinteles se da castig de cauza reclamantului, iar paratul va fi obligat la acest lucru, asta include si onorariul Dvs., nu ?
La avocati se include onorariul in aceste cheltuieli de judecata, nu?
Da, include si onorariul, eu asa ma gandesc. Intrebarea mea este: ce acte depun, pentru a dovedi acest onorariu?
Eu am fost de multicel in instanta :D, dar nu depuneam acte niciodata, numai daca cerea judecatorul. Ziceam suma de ... reprezentand cheltuieli de judecata.
Copie de pe factura care se emite e foarte OK.
Din cate stiu eu consilierul juridic nu poate reprezenta o societate in instanta decat daca este angajat la acea societate cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata sau determinata. In acest caz societatea nu poate cere cheltuieli de judecata deoarece consilierul juridic are ca si atributie in fisa postului reprezentarea angajatorului in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat angajat de primărie Luci321 Luci321 Primărie de comună, chemată în judecată pentru refuz comunicare informații de interes public e reprezentată de avocat. În întâmpinarea depusă pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Sever Simion Sever Simion Pentru ce in afara de reprezentare in instanta se pot solicita de catre un avocat cheltuieli de judecata? Consultanta poate? Intocmire si depunere ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)