avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume copil părinți necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume copil părinți necasatoriti

Bună, va rog sa ma ajutați cu o informație privind numele unui viitor copilaș, însă părinții nu sunt căsătoriți. Exista posibilitatea de a prelua ambele nume prin asociere (ex mama Chira, tata Avramescu, copil Avramescu-Chira)? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 13:00, 29 Octombrie 2019
Normal ca poate, daca si tatal este de acord. Asa cum si dupa casatorie se pot alege trei variante, al ei, al lui sau amandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului lilu2014 lilu2014 Buna ziua, sunt necasatorita si urmeaza sa am un copil. Nu dorim sa facem nunta, iar copilul momentan am hotarat sa poarte numele tatalui. Ma intereseaza sa ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului Gabi_41 Gabi_41 În ce măsură poate hotărî mama, numele de familie, al noului născut? Mai exact, fără acordul tatălui, poate trece copilul pe numele ei? Părinții ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare mai neobisnuita in legatura cu numele ... Kiki856 Kiki856 Buna ziua, Am o intrebare mai neobisnuita in legatura cu numele de familie. Situatia este urmatoarea: Atat eu cat si partenerul meu locuim in UK. Suntem ... (vezi toată discuția)