Buna ziua.
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Locuiesc in actuala locuinta de cand m-a adus mama de la maternitate (apartamentul este pe numele parintilor). Momentan sunt in renovari cu bucataria si am fost acuzata ca din cauza mea s-a stricat liftul, urmand sa fiu pusa la plata.
Povestea e asa:
Dupa defaiantare, au rezultat 9 saci pe jumatate umpluti cu deseurile rezultate.
JOI:
Am platit la Salubris o taxa pt ridicarea unui metru cub de reziduuri si mi s-a zis sa ii las in fata blocului, ca va veni o masina sa ii ia. Zis si facut. Sacii au fost carati cu liftul, cate 3. Liftul nu a anuntat in nici un moment, nici sonor, nici luminos ca ar fi prea plin.
Am maturat si sters cat de cat cu mopul in lift si prin scara.
VINERI:
Sacii au fost ridicati, in urma lor ramanand 2 maini de deseuri si urme pana in strada.
DUMINICA:
S-a stricat liftul. Presedintele asociatiei spune ca ar fi dat ceva semne inainte, usile neluand din prima semnal sa se inchida - aveau un comportament ciudat, dadeau sa se inchida, dar reveneau si abia dupa aceea se inchideau. (Liftul e ceva mai nout, cu usi ce se inchid automat).
MARTI:
Dnul presedinte al scarii (si vecin, de altfel), ma anunta cum ca ar fi vina mea ca s-a stricat liftul, pe motiv ca am carat sacii cu liftul pana jos, iar dumnealui a scos chiar luni cu cheia o bucatica de moloz de pe canalul pe care culiseaza usile. Mi s-a batut obrazul si pentru gramajoara de reziduuri ramasa in lateralul blocului. Un alt vecin (in calitate de cenzor al asociatiei) m-a atentionat, in acelasi context, ca liftul este “pentru persoane”, nu pentru carat moloz. Pe langa asta, mi-a spus ca este posibil sa se fi intamplat ceva cu liftul joi si sa se fi manifestat abia duminica.
Motivul stricarii liftului: suprasarcina.
Reparatia consta in schimbarea a 2 piese (conectori, din ce am inteles), in valoare de 300 lei bucata.
Mie nu mi se pare corect sa fiu pusa la plata si as vrea sa stiu daca sunt intr-adevar de vina si daca nu, daca asociatia poate, dpdv legal, sa ma oblige sa platesc.
Cel mai recent răspuns:
Adam Grecu , utilizator
12:38, 30 Octombrie 2019