avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poti fi dat afara daca medicul de medicina muncii te ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poti fi dat afara daca medicul de medicina muncii te declara apt conditionat de munca?

Buna ziua, lucrez in domeniul public si de cand am inceput activitatea, sunt repartizata cand la un compartiment, cand la altul, fara sa primesc sarcini exacte in fisa postului. De curand, am primit o noua sarcina: sortare dosare cu o vechime de peste 50 de ani in depozit. Este un mediu de lucru oribil, praf si mizerie de nedescris. Acest fapt mi a declansat probleme cu tenul (acnee, probleme cu ochii), fiind nevoita sa consult un medic specialist, care mi a recomandat sa evit expunerea la praf si acarieni. Medicul de medicina muncii vrea sa ma declare apta conditionat, avand in vedere ca momentan sunt delegata la compartimentul arhiva, desi nu acesta este postul pentru care am sustinut concursul pentru angajare.Pot fi concediata?
Cel mai recent răspuns: CatalinaElla , utilizator 18:29, 30 Octombrie 2019
Daca angajatorul nu va poate asigura conditionarile impuse de medicul specialist de medicina muncii pentru locul de munca pe care il detineti, angajatorul va poate oferi un alt loc de munca sau daca nu detine un astfel de loc de munca va poate pune la dispozitia Agentiei pentru fortele de munca din judet.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

ICCJ - DECIZIE nr. 7 din 4 aprilie 2016 privind dezlegarea chestiunii de drept referitoare la modul de interpretare a dispoziţiilor art. 61 lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

". În interpretarea dispoziţiilor art. 61 lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin decizie a organelor de expertiză medicală (prin care se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului) se înţelege rezultatul evaluării medicului specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă, constând în fişa de aptitudine, necontestată sau devenită definitivă după contestare, prin emiterea deciziei de către entitatea cu atribuţii legale în acest sens...
Multumesc pentru raspuns. Mentionez ca este vorba de un post de grefier cu studii superioare juridice pe perioada nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia iccj nr. 7/ 04.04.2016 privind inaptitudinea in munca POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Decizia ICCJ nr.7/ 04.04.2016 publicata in MO nr.399/ 26.05.2016 defineste inaptitudinea in munca. In interpretarea dispozitiilor art.61 lit.c) din Legea ... (vezi toată discuția)
Este legala concedierea pt inaptitudine fizica a unui angajat apt conditionat Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul unui angajat cu probleme de sanatate multiple ce ocupa un post ce presupune munca fizica, iar angajatul in mod cert nu mai face fata, ... (vezi toată discuția)