avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Litigiu Rcs Rds
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Litigiu Rcs Rds

Buna ziua.
Sunt in litigiu cu Rcs Rds (litigiu inceput cu Canal S) si nu reusesc sa solutionez problema pe cale amiabila, de aceea as avea nevoie de sfatul dumneavoastra.
Voi incepe relatarea in ordine cronologica:
Am avut contract pentru furnizarea serviciilor tv si internet cu Canal S Constanta.In data de 23 martie 2019 locuinta in care se furnizau serviciile a fost vanduta.Din aceasta cauza m-am prezentat la sediul firmei, pentru a rezilia contractul, in baza contractului de vanzare al apartamentului.Dupa ce am platit toate facturile la zi, mi s-a acceptat cererea, am primit un numar de inregistrare, si nu mi s-a furnizat nici o alta informatie decat ca cererea mea va fi procesata.
Ca drept urmare am concluzionat ca totul este in regula si mi se vor intrerupe serviciile (lucru pe care nu l-am putut verifica deoarece am eliberat locuinta).
Ulterior, in luna iunie am fost contactata de Rcs Rds pentru a fi informata ca am o factura restanta de platit.
In acel moment am aflat ca Rcs a preluat activitatea firmei Canal S si eu figurez ca si client activ, ca am de achitat factura lunii in curs, si in plus o suma aferenta facturii pe luna mai in contul Canal S, dar si o taxa de penalizare pentru inchiderea contractului inainte de termen cu Canal S
Nelamuririle mele sunt mai multe referitor la acest subiect:
1.Daca nu mai sunt proprietara locuintei la care se presteaza serviciile nu ar trebui incheiata colaborarea in baza dovezilor aduse?
2.Nu am fost informata niciodata de rezolutia cererii mele la Canal S, si nu sunt sigura daca este legal sa mi se imputeze niste costuri fara a fi minim informata pe orice cale(mentionez ca pana la data cererii am primit cu regularitate facturile si orice tip de informare de la canal S pe adresa de mail, ulterior ei declarand verbal ca le-am dat o adresa gresita de corespondenta)
3.Daca nu am semnat nimic cu Rds Rcs, nici nu am fost informata de preluarea respectiva , ce obligatii financiare am fata de ei?Nu a fost instalat nimic de Rcs, nu am incheiat contract, nu mai detin locuinta la care se furnizeaza serviciile, nu am fost informata in prealabil de nimic.
4 Am sesizat telefonic si prezential firma rcs rds, dar am fost somata doar sa platesc, am sesizat prezential la Canal S si am cerut explicatii si temeiul legal in care mi se imputa respectivele, si felul tendentios in care au solutionat problema, dar am fost invitata sa parasesc sediul firmei fiind amenintata cu salile de judecata
As dori sa stiu ce alternative legale am pentru a solutiona aceasta problema.Intre timp contractul a expirat in luna iulie, si nu a mai fost renovat, dar primesc somatii si amenintari cu instantele de judecata, de la Aps Romania.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 22:19, 24 Februarie 2020
Este LEgal a eu ca fac Cerere REziiliere pe mail si la Punct de lucru si Dansii sa refuze?

De asemenea nu vor nici sa primeasca echipamentele, care sunt obligat sa le depozitez. Cum procedeaza, in baza carei legi acest refuz?
1. Furnizorul de servicii Canal S probabil ca are stipulat in contractul cu dvs. faptul ca poate cesiona contractul respectiv fara instiintarea dvs. lucru care ii permite sa isi vinda clientii catre alte companii. Pretul este intre 100 si 200eur/serviciu/client. Si RDS il plateste cam in decurs de un an.
2.Vedeti si perioada contractuala, clauzele de incetare si forta majora stipulata in contract.
In decursul timpului RDS a pierdut mai multe procese in instanta pe aceasta speta inclusiv cu firme. Instrainarea apartamentului inseamna ca dvs nu mai aveti posibilitatea de a primii servicii de la companie, caz in care nu vi se poate imputa plata unui serviciu pe care nu il primiti. Contractul respectiv poate fi preluat de catre noul proprietar daca acesta doreste. Daca noul proprietar si-a facut contract la RCS intre timp este si mai bine.
Nu fugiti de o actiune in instanta. Va este necesar doar un avocat cinstit care sa caute precedentele solutionari in legatura cu RCS.
3.Depuneti sesizare on-line la ANPC impotriva CanalS si impotriva RCS pentru abuzul de tranzationare a contractului fara informarea directa a dvs. si pentru solicitarea de plata a unor servicii neprestate. Acordul de poate sa nu fie necesar daca e scris in contract ca firma canalS poate cesiona contractul, dar de exemplu schimbarea grilei de canale sau a furnizorului de servicii internet pot necesita acordul dvs.
4.Nu platiti inchiderea contractului sau facturi catre RCS.
AM facut plangere ANPC pt ca RDS mi-a aprobat contrar regulament o denuntare CTR( fara prezenta pct lucru. scrie clar in REgulament)

Mi au cerut si 100 lei taxa instalare is activare, pe care am fost nevot sa o achit fiindca.dansii Factureaza TOATE serviciile pe o factura, pt a putea bloca tot, desi eu achitasem serviciul folosit.

ANPC spune ca mi-a triis raspuns ca nu da curs pozitiv, FARA a justifica cu nimic, eu invocadn toate aspectele legale din REgulament incalcate cat si lege 190 si alte articole, Ce e de facut cu ANPC? Trebuie sa le fac sesizare si lor la alt organism?

Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2020
radulucian 22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura rds pt un contract pe care nu il recunosc Sorin09 Sorin09 Buna ziua, Am o situatie pe care o consider abuz din partea operatorului RCS RDS. Voi incerca sa prezint faptele cronologic pentru a va putea face o idee ... (vezi toată discuția)
Termen solutionare sesizare serbuvali serbuvali Buna seara, As dori sa stiu care este termenul de solutionare a unei sesizari adresate firmei RDS-RCS. Care este solutia daca nu primesc raspuns in termenul ... (vezi toată discuția)
Renuntare unilaterala la contract societate de cablu Berninger Berninger Buna ziua! Stiu ca exista deja intrebari similare pe forum, insa din cate am vazut pana acum, este de obicei vorba de rezilieri ale contractelor incheiate ... (vezi toată discuția)