avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nerespectare Contract - modificare pret fara preaviz
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nerespectare Contract - modificare pret fara preaviz

Buna ziua,

Am o problema cu un contract semnat in urma cu cateva luni. Va rog sa imi spuneti ce poate fi facut in situatia mea.

In luna iunie am semnat un contract cu o firma prestatoare de servicii. Firma respectiva organizeaza targuri in diverse locatii in fiecare luna. In momentul in care un targ este organizat, suntem invitati si ni se ofera un spariu de expunere contra unei taxe.

Durata contractului este incepand cu data de 19.06.2009 pana la data de 31.12.2009. Taxa de expunere stipulata in contract este de 20 rom / masa / zi.

Un astfel de targ va avea loc in acest weekend. Am fost informati telefonic de organizarea targului in cursul zilei de luni, urmand ca targul sa tina intre 3.12-6.12. Astazi am fost contactat telefonic si am fost informat ca taxa pentru expunere s-a schimbat la 50 lei / masa / zi.

Avand in vedere ca nu am semnat nici un act aditional la contract si nu am fost de acord cu schimbarea taxei, ce putem face in acest caz? In cazul in care nu ajungem la un consens ce putem face? In afara de actionarea in justitie exista si o alta solutie?
Nu vrem sa actionam in justitie deoarece este vorba de o diferenta de 300 lei, ceea ce este mult prea putin pentru o astfel de actiune.
Exista foruri ale statului care pot face verificari in ceea ce priveste respectarea/nerespectarea contractelor si, eventual, sanctionarea partilor?

Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Laurentiu Neagu
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 15:18, 2 Decembrie 2009
Nu participati si reziliati contractul cu aceasta firma in baza prevederilor contractuale privind nerespectarea clauzelor .
Incercati a gasii o alta firma de organizare mai serioasa . Atentie , pot invoca publicitatea in media daca e stipulata in contract ca prevedere contractuala de informare a clientilor referitor la majorarea tarifelor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate caen 8230 lorellay lorellay Buna ziua, Nu am deloc \"inclintii\" spre partea contabila-financiara. Vrau sa deschid o societate comerciala cu activitate principala 8230-activitati de ... (vezi toată discuția)
Abonat telefonie mobila stoicamaria stoicamaria Buna ziua si bine v-am gasit! Sunt o noua cititoare a paginii dvs,si ma bucur ca aici am gasit multe informatii utile. Sa incep prin a va relata povestea ... (vezi toată discuția)
Taxa de reziliere contract roxana09 roxana09 buna ziua, am avut un grup de 10 abonamente pe societate si nu am mai putut sa la platesc, s-au inchis si am platit debitul restant, iar acum mi-a a venit ... (vezi toată discuția)