avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce venituri se iau in calcul pentru stabilirea pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce venituri se iau in calcul pentru stabilirea pensiei alimentare

Va rog sa imi explicati ce articol stabileste pensia alimentara si articolul in care se stabileste venitul net fara ore suplimentare care nu sant cu caracter permanent.
Se ia în calcul tot venitul lunar NET, adică cât primiți în mână în fiecare lună
Dacă aveți în întreținere 2 copii, se împarte 33% la 2, și rezultă 16,66% de copil..

Art. 529 Cod Civil - Cuantumul întreţinerii:

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Legea prevede veniturile nete efective...

Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii a observat că este preferabilă raportarea la criteriul naturii de venit salarial, în raport cu dispoziţiile Codului fiscal, ce permite identificarea venitului din salariu sau a venitului asimilat acestuia (ceea ce face, oricum, inutilă stabilirea de către instanţă a destinaţiei speciale, cu atât mai mult cu cât această afectaţiune a fost avută în vedere de către legiuitorul fiscal la determinarea veniturilor salariale, atunci când acestea au caracter de continuitate)
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie cand mai apare un copil naburik naburik Buna ziua! Platesc pensie alimentara 33% la doi copii, iar intre timp, din casnicia actuala a mai rezultat un copil. Daca dau in judecata pentru micsorarea ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil major student eu-parinte eu-parinte Cu ce sume de bani trebuie sa contribuie parintii (divortati) la intretinerea copilului lor major care este student in anul II? Ce obligatii le revin acestor ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Mesesan Mesesan Buna ziua, As dori sa stiu baza legala in care se precizeaza ce insemana venitul net in cazul stabilirii pensiei alimentare, adica faptul ca din venitul ... (vezi toată discuția)