avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare creante salariale de la o firma in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare creante salariale de la o firma in insolventa

Sunt angajata la o firma care a intrat in insolventa acum 2 ani. Precizez ca firma are activitate, incaseaza si efectueaza plati, salariile le da cum vrea si cand vrea administratorul special (patronul firmei). Eu am restante din octombrie 2018. Cum recuperez drepturile salariale in conditiile in care vreau sa-mi dau demisia? De un an de zile eu traiesc numai din imprumuturi, nu exista nici o lege care sa protejeze si angajatii care nu-si primesc salariile ? Vad ca pentru angajatori e foarte simplu, intra in insolventa si nu mai au nici o raspundere fata de angajati.
Cel mai recent răspuns: baches , utilizator 11:23, 3 Noiembrie 2019
"Angajatii de la firmele care intra in insolventa pot apela la Fondul de Garantare a creantelor salariale, cel care le poate asigura salariatilor recuperarea partiala a lefurilor."
Detalii :
www.avocatnet.ro/articol_414...

www.avocatnet.ro/cautare?q=R...
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu, ca simplu angajat, cum pot apela la Fondul de garantare ? Intreb pentru ca multi dintre angajati au plecat iar cei care au ramas nu sunt interesati. Am vorbit si cu administratorul judiciar si ma tot amana cu un raspuns, vad ca nu prea e interesat de a rezolva ceva, deci chiar nu stiu care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i fac. Mentionez ca am de recuperat vreo 38000 lei, bani la care nu pot renunta chiar asa usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma este in insolventa cristina0123 cristina0123 Am fost in concediu medical(am stat in spital cateva zile).Medicul mi-a zis ca firma la care lucrez este in insolventa,nu stiam acest lucru.Ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa.somaj costingeorgel costingeorgel Buna ziua.Firma noastra este in insolventa,salariul nu l-am mai primit de vreo trei luni,as pudea lua somaj? (vezi toată discuția)
Intrebare aleluta aleluta Buna ziua, am si eu o intrebare, am lucrat la o firma si nu mi-am obtinut ultimele drepturi salariale, am inteles ca firma intra in insolventa, ce sanse am ... (vezi toată discuția)