avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Răspuns de la ANPC privind comisionul bancar plătit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Răspuns de la ANPC privind comisionul bancar plătit de proprietari

Buna seara .Asa cum v-am promis am sa atasez un link extern privind petitia catre ANPC impotriva asociatiei de proprietari care imi spun ca nu este de competenta lor sa solutioneze fapt pentru care a facut trimitere la primarie invocand art. 10 din legea 196/2018 . Cea ce am si facut o plangere catre primare impotriva asociatie pe data de 21.10.2019,care la randul meu astept raspuns !!! O seara buna sa aveti .

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:50, 19 Ianuarie 2020
Buna dimineata ! Nu am primit nici un raspuns de la politie ,30 zile s-au facut pe data de 7 noiembrie 2019 .! Intre timp am depus o noua notificare la asociatie privind camerele dar acum doua zile le-am primit retur .voi analiza ce voi face in continuare ! Multumesc .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:

ANPC - ul "dvs." ignoră faptul ca asociația de proprietari este un prestator de servicii, iar ANPC - ul "meu" observă clar acest lucru.

Asociatiile de proprietari nu pot fi prestatori de servicii atata vreme cat sunt organizate conform L196.

L196 Articolul 2 În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
d) asociație de proprietari - formă de asociere autonomă și fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii;

Articolul 11(1) Asociația de proprietari este forma juridică de organizare și de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor dintr-un condominiu, cu personalitate juridică, fără scop lucrativ, înființată în condițiile prezentei legi , care are ca scop administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii.
Multumesc frumos !
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

popdr a scris:

Asociatiile de proprietari nu pot fi prestatori de servicii atata vreme cat sunt organizate conform L196.

L196 Articolul 2 În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
d) asociație de proprietari - formă de asociere autonomă și fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii;

Articolul 11(1) Asociația de proprietari este forma juridică de organizare și de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor dintr-un condominiu, cu personalitate juridică, fără scop lucrativ, înființată în condițiile prezentei legi , care are ca scop administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii.

Și atunci ce sunt art. 87 și 88 din aceeași lege in care se vorbește despre serviciile pe care le poate presta asociația?

"Fără scop lucrativ" înseamnă că este o organizație non-profit, nu ca nu prestează servicii. Nu prestează servicii de interes general, precum o societate comerciala, însă e o persoana juridică de drept privat care prestează servicii pentru membrii asociației.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul consumului, implicit OG21, are ca obiect reglementarea raporturilor între operatorii economici și consumatori cu privire la achiziționarea de produse și servicii.
In ambele apare definiția "operator economic - persoana fizică sau juridică, autorizată, care în cadrul activității sale profesionale fabrică, importă, depozitează, transportă sau comercializează produse ori părți din acestea sau prestează servicii;"
'Activitatea profesionala' a unei A.P. este ceea ce apare la art 11 + art 12 din L196 unde nu scrie nimic de producător/furnizor.

In general vorbind, n-am auzit vreodată de 'operator economic non profit' (fără scop lucrativ).

In art 87 alin (1) se face referire doar la gestionarea financiară a unor servicii, nu scrie ca A.P. e furnizorul acelor servicii. Idem la art 88, e vorba de cheltuielile A.P. cu serviciile (prestate de alții) pt repartitoare sau altele.

Alte discuții în legătură

Reclamarea firmei de administrare timpuriu timpuriu se poate reclama o firma de administrare pentru neregulile in ce priveste repartizarea cheltuielilor la ....protectia consumatorului ? (vezi toată discuția)
Pot cere despăgubire/daune de la radet pentru lipsa căldurii și a apei calde? dacă da, care sunt pașii? Andrei_78 Andrei_78 Buna dimineata, Avand in vedere multiplele avarii din partea RADET, ce au dus la multe zile friguroase in apartament si fara apa calda, as dori sa ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari trebuie sa respecte regulile de protectie a consumatorului? scarlet scarlet Buna ziua. As vrea sa stiu in primul rand daca asociatiilor de proprietari li se aplica prevederile ordonantei 21/1992 si ordinul ANPC 92/2007. Mentionez ... (vezi toată discuția)