avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

După decesul tatălui meu,mama începe procesul de moștenire.A căta cotă parte sunt îndreptățit din casa părinteasca după acest proces,lipsit de acte testamentare .Menționez că mai am o soră pentru care mama a decis sa-si lase partea.Am eu dreptul să stabilesc prin evaluator legal valoarea casei?
Cel mai recent răspuns: profesor44 , utilizator 09:53, 4 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Bunuri realizate de tata inaintea casatoriei sau bunuri proprii (mostenite, primite donatie, etc):
- mama 1/4 din ele
- fratii impart in parti egale restul de 3/4 adica cate 3/8 fiecare.
1. Bunuri realizate in comun de mama si tata in perioada casatoriei:
- mama 5/8 din INTREG
- copiii impart in parti egale 3/8 adica 3/16 fiecare.
Consultati prevederile art.972 si celelalte C.Civ.
Mulțumesc ptr.răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire fzkgabi fzkgabi sotul meu a murit recent, iar apartamentul si masina sunt pe numele lui. Avem o fata. Dupa legislatie eu, sotia mostenesc numai un sfert din aceste bunuri, iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren Toma111 Toma111 buna seara ,tatal a fost casatorit cu acte in regula cu alta femei,tata a murit,sotia lui are drept la pamintul ce provine de la bunici mei (vezi toată discuția)