avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Bună ziua!
Sora mea detine un apartament si vrea sa faca testament sa imi ramana mie.
Sora mea nu are copii, nu are sot.
Poate contesta cineva testamentul?
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
florinsnoopy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:25, 3 Noiembrie 2019
Doar părinții surorii. Alte persoane/rude, nu.
Buna ziua,
Daca la momentul decesului surorii mai sunt in viata parintii, da, ei pot contesta testamentul solicitand rezerva tesyamentara.
Daca la momentul decesului surorii parintii nu mai traiesc si nu are copii sau sot atunci NIMENI nu poate contesta acell testament cu sanse sa castige ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am nevoie de o confirmare ! sunt căsătorită, am ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Am nevoie de o confirmare ! Sunt căsătorită, am doi copii , sotul este in viața, la fel și copiii. Totuși, împreuna cu sotul meu, am ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)