avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... au copii dreptul la imobil ,in timp ce parintii sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

au copii dreptul la imobil ,in timp ce parintii sunt in viata?

Buna ziua,
Sunt intr-n proces de partaj .Am un minor de 16 ani si o fetita de 18 ani.Poate fetita sa isi ceara dreptul de la parinti in acest caz ? Copii locuiesc cu mine.
multumesc
Gabriela
buna ziua!
pp ca ati divortat si acum sunteti intr-un proces de partaj de bunuri comune dobandite de catre dvs impreuna cu fostul sot in timpul casatoriei.
copii nu au niciun dr cu privire la aceste bunuri.
copiii au drepturi legale in ceea ce priveste bunurile parintilor, doar daca parintii dispun in favoarea lor prin liberalitati sau acte de dispozitie.

Daca studieaza , neavand relevanta forma de invatamand (ID sau FR) fiica majora , pana la implinirea varstei de 26 de ani , poate solicita instantei de judecata incuviintarea dreptului de a fi intretinuta, nu prin sume de bani , ci prin asigurarea unei locuinte , mai precis , excutarea obligatiei de intretinere in natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru acordarea pensiei de intretinere madalina70 madalina70 Buna ziua / Am si eu o intrebare - cum trebuie sa procedez,s-au mai bine zis ce tip de cerere trebuie sa faca fiica mea pentru acordarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara seral octavradu octavradu as vrea si eu sa ma ajutati va rog ,daca poate o persoana de 19 ani care este elev la liceu seral si nu lucreaza sa primeasca pensie alimentara de la unul din ... (vezi toată discuția)