avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna seara.Am o intrebare putin delicata.Fata mea este angajata pe perioada determinata la o societate ca muncitoare cu cotract de munca.Contractul ii expira in luna ianuarie 2010 dupa o periada de 8 luni lucrate.Este insarcinata in luna a doua a cu probleme in sarcina.As dori sa stiu daca in acest caz poate fi concediata?Ce poate face in aceasta situatie?Care sunt procedele cf.legii.?.Va multumesc anticipat. Maria.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:58, 2 Decembrie 2009
Nu este cazul concedierii deoarece contractul de munca inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat.
Daca are 12 luni lucrate in ultimele 24, chiar si la mai multi angajatori, se poate inscrie la ajofm ca somer indemnizat.
Fiind CIM perioada determinata acesta inceteaza de drept in momentul expirarii perioadei.

In intervalul desfasurarii contractului de munca poate fi concediata si beneficiaza de indemnizatie somaj daca are 12 luni lucrate in ultimile 24.
Contractul de munca inceteaza de drept la data mentionata in contract. deci nu se poate vorbi de concediere.
Corect cum s-a mentionat....daca indeplineste conditia de a beneficia de somaj, atunci va putea obtine si indemnizatie pentru cresterea copilului. Dar atentie, sa depuna actele pentru somaj in maxim 30 de zile de la data incetarii CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am lucrat la o firma de curierat timp de 1 an pe perioada determinata,si acum cand trebuia sa-mi faca contractul pe perioada nedeterminata,am primit ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului chance1 chance1 Sunt somera de o luna . Exista posibilitatea sa ma angajez la o firma. Vreau sa aflu ce se intampla in cazul in care sunt angajata, dar sunt concediata dupa 6, ... (vezi toată discuția)