Buna seara.Am o intrebare putin delicata.Fata mea este angajata pe perioada determinata la o societate ca muncitoare cu cotract de munca.Contractul ii expira in luna ianuarie 2010 dupa o periada de 8 luni lucrate.Este insarcinata in luna a doua a cu probleme in sarcina.As dori sa stiu daca in acest caz poate fi concediata?Ce poate face in aceasta situatie?Care sunt procedele cf.legii.?.Va multumesc anticipat. Maria.
Nu este cazul concedierii deoarece contractul de munca inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat.
Daca are 12 luni lucrate in ultimele 24, chiar si la mai multi angajatori, se poate inscrie la ajofm ca somer indemnizat.
Contractul de munca inceteaza de drept la data mentionata in contract. deci nu se poate vorbi de concediere.
Corect cum s-a mentionat....daca indeplineste conditia de a beneficia de somaj, atunci va putea obtine si indemnizatie pentru cresterea copilului. Dar atentie, sa depuna actele pentru somaj in maxim 30 de zile de la data incetarii CIM.