avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... A parasit copilul si a beneficiat de CIC pentru copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

A parasit copilul si a beneficiat de CIC pentru copil pana la varsta de 2 ani

Dupa ce a nascut, acum 2 ani, mamei copilului i s-a aprobat de catre angajator concediul si idemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani, conform Legii 19/2000. Apoi a parasit copiul, acesta ramanand in grija tatalui. In tot acest timp, tatal nu a putut sa beneficieze de aceasta idemnizatie, deoarece mamei i se aprobase CIC si nu a vrut sub nici o forma sa renunte la aceasta si nici de copil nu a vrut sa auda.
Angajatorul mamei nu a vrut sa se complice si nu a raspuns sesizarilor tatalui pentru incetarea CIC, pentru a putea beneficia acesta.
Este legala aceasta situatie? Unde poate fi sesizata?
Cel mai recent răspuns: Maiglo , utilizator 19:37, 28 Ianuarie 2007
De ce nu ati sesizat Directia de Protectia Copilului si in instanta incredintarea minorului, daca aceasta a plecat!
Din pacate nu este un caz unic.Din ce in ce mai multe cazuri asemanatoare apar.Prin Protectia copilului puteti rezolva problema fara mari probleme.Iar daca mama are ghinionul sa dati peste un inspector mai putin delasator ar putea sa se trezeasca cu multe probleme,pentru insusirea acelor bani.Si angajatorul putea sa ia atitudine,chiar ceva mai usor,da' daca spuneti ca nu vrea sa se complice...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie disperata de ajutor.va rog daca ma poate ajuta cineva. BogdanBalaj BogdanBalaj Ma numesc Balaj Bogdan Marius.As vrea daca se poate sa am o discutie cu un avocat care ma poate ajuta.Am 13 ani , parintii mei au divortat si in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Statului roman nu-i pasa de copii Schafy Schafy Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! avem un salariat care doreste sa-si ia CIC in locul mamei, copilul fiind nascut in luna Ian. 2013. Doresc sa ma lamuriti cu raspunsul la ... (vezi toată discuția)