avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Obtinerea unei adeverinte, pentru calculul pensiei, de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Obtinerea unei adeverinte, pentru calculul pensiei, de la o societate care este inregistrata la Registru Comertului, in intrerupere temporare de activitate, pe o perioada nedeterminata

Dragi prieteni, revin cu mai vechia mea problema, pe care am mai discutat-o impreuna, referitor la; cum imi pot obtine o adeverinta cu sporurile de vechime, toxicitate, grupa de munca, etc., de la SC Energia SA,care este in intrerupere de activitate pe o perioada nedeterminata.
Mentionez ca la sediul societatii, nu mai este prezent nici un salariat, iar administratorul societatii, locuieste in Tulcea. Deci societatea, nu are lichidator, sa pot obtine, datele de identificare ale acestuia, iar de la Registul Comertului, m-i s-a spus, ca, .
Am parcurs si sfatul primit de la dumneavoastra, ca printr-o cerere scrisa, insotita de copii de pe cartea de munca, adresata directorului de la Registru Comertului, sa obtin aceste date, dar totul a fost in zadar.
Sunt constient ca singura solutie, este deschiderea unui proces in contengios administrativ.
Rugamintea mea, pentru care va rog sa ma ajutati, este urmatoarea:
Pasii care trebuiesc urmati, pentru deschiderea unui astfel de proces, si in special costurile la care se ridica acest demers. Va rog sa ma ajutati, deoarece sunt foarte descurajat de situatia in care ma aflu, dupa cum se stie, banul este limitat, dar totusi as incerca si aceasta ultima forma de dreptate.
Va multumesc, si va pup pe toti, ca de obicei.
Cu stima, Plesea Constantin Danut
Cel mai recent răspuns: sibel15august , utilizator 15:06, 17 Septembrie 2013
O societate aflata in perioada de inactivitate temporara declarat la registrul comertului nu are numit lichidator si nici administrator special. Aceasta are un administrator si sigur are o arhiva care este gestionata de catre cineva. Cheia este sa aflati unde se afla arhiva si cred ca aici va poate ajuta administratorul si sa va adresati custodelui ei cu solicitarea de a va furniza informatiile dorite de catre dumneavoastra.
Danut !! las-o mai subtire cu pupatul ca vezi cum zburda gripa porcina peste tot:rofl:
pasii ca sa iti rezolvi problema sunt urmatorii:
1.Te adresezi oficiului registrului comertului din localitatea ta ci o cerere de informatii privind:starea firmei,sediul actual si numele administratorilor/administratorului S.C. Electrica S.A. -costa cca 15 lei max;
2.Dupa ce obtii aceste informatii scrii doua scrisori recomandate cu confirmare de primire prin care soliciti actele de care ai nevoie , una catre societate la sediul social si una personala administratorului la el acasa( vezi ca aia de la registru iti comunica si adresa administratorului).costa cca 7 lei amandoua
3.Daca iti vin scrisorile inapoi sau nu iti raspunde nici societatea si nici administratorul, atunci treci la pasul 4
4.Te adresezi ITM cu o cerere prin care ceri sa iti elibereze informatiile necesare si care se afla in arhiva acestei institutii.( reies din duplicatele actelor depuse de angajator la aceasta institutie).costa cca 3,5 lei
Cu contengiosul ad-tiv las-o mai subtire ,ca nu e instanta competenta sa iti rezolve problema.
Daca societatea e in functiune atunci trebuie sa te adresezi tribunalului -sectia litigii de munca si nu platesti nimic(decat copii xerox-cca 10 lei)
Deci, in concluzie cu cca 30 de lei, cu rabdare si perseverenta iti vei rezolva singur, singurel problema
Succes.
Pentru domnul Plesea Constantin Danut
Buna ziua,
Imi puteti spune si mie va rog cum se numeste administratorul SC Energia SA care spuneti dvs. ca isi are sediul la Tulcea?
Si eu as vrea sa obtin pentru tatal meu o adeverinta de grupa pentru perioada lucrata la SC Energia SA dar etse foarte greu, parca au disparut de pe fata pamantului.
V-as ruga sa imi spuneti si mie cum se numeste acest administrator din Tulcea si daca stiti cumva si adresa lui sau un numar de contact.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului andyor andyor Buna ziua, In anul 2005 in calitate de administrator al unei firme, am incheiat un contract cu Orange SA, dupa o perioada nu am mai platit ramanand restant ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - firma care are sediu social la adresa imobilului, fara acordul proprietarului antoniaclaudia antoniaclaudia vreau sa vand un imobil proprietate personala, insa, la cutia de scrisorii primesc citatii si diverse corespondenta pe numele unei societati la care eu nu sunt ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta lutadorin lutadorin Am o întrebare în legatură cu pierderea carţii de muncă! Întrucat, firma la care am lucrat s-a dizolvat,am fost la Arhiva Naţionala care ne-a ... (vezi toată discuția)