avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general S.R.L. fără activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

S.R.L. fără activitate

Bună ziua, va rog sa-mi spuneți cât timp poate fi păstrată o firmă fără activitate?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: isabella2018 , utilizator 09:02, 7 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă firma nu desfășoară nicio activitate pentru care e autorizata în timpul uneia sau mai multor perioade fiscale, aceasta are obligația de a depune toate declarațiile lunare, trimestriale cu sume pe zero. Se menține, de asemenea, și obligația întocmirii și depunerii situațiilor financiare anuale și a raportărilor contabile (bilantul). In aceasta situatie nu este un timp limita in care sa stea firma asa.
Pentru a scăpa de obligația depunerii declarațiilor fiscale, societatea poate opta pentru intrarea în inactivitate temporară, anunțată organelor fiscale și înscrisă în registrul comerțului. Durata inactivității nu poate depăși însă trei ani.
Va mulțumesc pentru răspuns! Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pentru societatea inactiva? ionela11 ionela11 Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema...societatea este declarata inactiva de anul trecut din decembrie...si a trecut la impozit pe profit ... (vezi toată discuția)
Bilant la 30.06.2010 Diana_10 Diana_10 o firma asuspendat activitatea la 31.12.2009, in ianuarie are plati la buget si cheltuielile cu suspendarea firmei,iar in martie are chitanta de la ORC ... (vezi toată discuția)
Vreau sa inchid societatea mihaiesdaniel mihaiesdaniel BUNA SEARA ! AM DESCHIS DE CURAND O SOCIETATE MAI BINE ZIS DE 5 LUNI.AM DESCHIS UN PUNCT DE LUCRU (UN STAND CU HAINE)ACUM NU PREA MERGE AFACEREA SI AS VREA SA ... (vezi toată discuția)