avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social fara activitate

Vreau sa va intreb daca o cunostinta vrea sa transfere firma (un s.r.l.fara activitate)din craiova in bucuresti pe adresa mea, aceasta fiind o garsoniera locuita de mine impreuna cu familia.Ca sa nu fac o prostie as vrea sa stiu daca inmatriculez societatea pe adresa mea, mai imi trebuie acordul vecinilor si a administratorului? Daca societatea are activitate fara stirea mea ce consecinte ar fi ? Acesta doreste sa vina doar posta pe adresa mea iar eu sa i le inmanez. Ce contract trebuie facut si ce fel de acte? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:28, 2 Decembrie 2009
Da, va fi nevoie si de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru functionarea unui sediu.
De regula la sediu trebuie sa se afle : administratorul societatii, registrele societatii, contabilitatea. La sediu nu e nevoie sa se desfasoare activitatea inscrisa in obiectul de activitate al societii ci numai activitati de secretariat.
Activitati din obiectul de activitate al societatii se pot desfasura la punctul de lucru sau la terti.
Autoritatile efectueaza controale la sediu si acolo trebuie sa gaseasca pe administrator si actele de care au nevoie pentru efectuarea controlului.
Eu ma indoiesc ca ati putea sa infiintati un sediu in garsoniera dvs. in care si locuiti daca nu sunteti asociat in acea firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatile de birou si activitatile la terti (autorizare si controale) mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua, doresc sa infiintez o societate comerciala. Avand in vedere ca sunt la inceput de drum am in minte multe intrebari, poate ca la unele din ele voi ... (vezi toată discuția)
Sediu social fara activitate shineday shineday buna ziua! o cunostinta de a mea m-a rugat sa-i fac sediu firmei sale un SRL (fara activitate) in garsoniera mea care e locuita de mine. Mentionez ca firma e ... (vezi toată discuția)
Sediu de firma in bloc de locuinte anamarinescu anamarinescu as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi ... (vezi toată discuția)