avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua.

Cum mi se comunica procesul verbal de contraventie, de catre politia locala, in conditiile in care nu locuiesc permanent la adresa de domiciliu. Multumesc.
Comunicarea se va face prin intermediul postei romane.
Lucrez si locuiesc in strainatate aproape permanent. Cum se face comunicarea? Afisarea la domiciliul unde nu locuiesc, chiar si in prezenta a 2, 3, martori cum poate ajunge la mine?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
georgevyl, utilizator
Articolul 27 din OG nr. 2/2001, prevede ca:

Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire,
sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor.
Daca doriti sa intrati in posesia procesului verbal de contraventie, va trebui sa faceti diligente in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corespondența cu politia rutieră Viorel Tudor Viorel Tudor Buna dimineața! Ieri am gasit la avizierul blocului un proces verbal de contravenție pe numele soției mele(Amenda circulatie). Cum ii pot trage la ... (vezi toată discuția)
Daca nu semnezi dovada de comunicare a procesului verbal de contraventie amenda poate fi data in debit? nyrolf nyrolf daca primesti sanctiune contraventionala, semnezi procesul verbal de contraventie,nu semnezi dovada de primire ex. 2, se poate trimite in debit amenda ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)