avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora doar de mama fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora doar de mama fara copii

Buna seara... Am o sora doar de mama { taticul ei a murit pe front pana sa se nasca]mama mea s-a recasatorit si noi suntem trei frati buni{din pacate doi dinttre ei decedati de tineri-dar care la randul lor au lasat in urma cate 1 respectiv 2 copii} si cu ea 4...din prima casatorie... Sora mea este in varsta,sotul ei a decedat de peste 20 de ani- si nu au avut niciun copil... Intrebarea este -eu o ajut acum cu ce pot{cu banuti ,cu cumparaturi] si nu am putut deschide niciodata discutia in legatura cu...ce are de gand in cazul in care nu va mai fi... Deci noi 3 frati de mama cu ea,sotul ei mai are 5 frati{nu stiu cati mai traiesc}... cand va veni vremea cine si cum va putea deslusi problema mostenerii? Sau nu se va mai putea? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: doridol , utilizator 20:10, 6 Noiembrie 2019
Buna seara,
Dezbatand succesiunea de pe urma sotului decedat, la mostenire vin fratii acestuia, parintii lui, daca mai traiesc, si sotia supravietuitoare.
Cand va fi momentul o sa-i gasiti pe fratii sotului sau pe descendentii lor. (e bine sa-i cautati acum ca sa nu umblati atunci).
La decesul surorii, bunurile ei se vor imparti fratilor ei daca nu a avut si nu are copii.
Daca va hotarati acum sa incepeti demersurile e bine sa luati legatura cu un avocat.
Daca sora vrea sa va gratifice pe dumneavoastra ca o ajutati atunci e bine sa mergeti la un notar si sa incheie un testament pentru toate bunurile ce se vor gasi in masa succesorala.
Multumesc foarte mult,domnul avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donaþia cu scutire de raport passat 88 passat 88 Bună ziua tuturor, Aş dori să aflu următorul lucru: Ce înseamnă exact donaţia cu scutire de raport? Speţă: Am dezbătut succesiunea după tatăl ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa-mi dati si mie macar un sfat stefan_constanta stefan_constanta Subiect: RE: va rog frumos sa-mi spuneti daca este un abuz familiar? subsematul stefan dumitru fiul lui stefan margarit[in viata]tatal si stefan ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot sotie bogdan.ignatt bogdan.ignatt parintii mei sunt casatoriti de 25 de ani.In caz ca unul dintre ei ar deceda fratii si surorile lor ar avea vre-un drept asupra propietatilor detinute sau ... (vezi toată discuția)