avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obliga copiii să mă ajute la bătrânețe?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obliga copiii să mă ajute la bătrânețe?

Cum pot obliga copiii sa ma ajute la batranete ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:06, 31 August 2020
Nu puteti. Doar "sa-i cumparati". Din pacate in ciuda educatiei primite, vb de copii care chiar au beneficiat de o educatie buna, parinti buni, etc, caracterul se mai modeleaza. Adevarat ca baza, aluatul din care sunt plamaditi conteaza. Gasiti pe cineva strain care sa va respecte si dvs pe el/ea, lasati bunuri contra ingrijire si...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
LEGAL nu exista asemenea posibilitate.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
la ce va referiti cand vorbiti de ajutor ? Ii puteti obliga sa va intretina sau sa va acorde ajutor, va trebui sa apelati la instanta.
Art. 516

Subiectele obligaţiei de întreţinere

(1) Obligaţia de întreţinere există între soţ şi soţie, rudele în linie dreaptă, între fraţi şi surori, precum şi între celelalte persoane anume prevăzute de lege.
Art. 524

Creditorul întreţinerii

Are drept la întreţinere numai cel care se află în nevoie, neputându-se întreţine din munca sau din bunurile sale.

Art. 528

Dovada stării de nevoie

Starea de nevoie a persoanei îndreptăţite la întreţinere, precum şi mijloacele celui care datorează întreţinere pot fi dovedite prin orice mijloc de probă.

Art. 529

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

dati ceva detalii despre situatia dvs.

Chiar daca aveti pensie, puteti apela la instanta ca fiii dvs sa contribuie ca sa va completeze venitul, Depinde f mult ce nevoi aveti, ce venituri aveti, ce venituri au copiii.
Daca va referiti la obligatia de a veni sa dea cu sapa, cam, greu sa ii poate cineva obliga.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspuns :
Cam prin anul 2008 am primit o mostenre de la parintii mei ,pe care am valorificat-o rezultand o suma sbstantiala din care le-am dat mai multe bunuri La fiu un apartamentcu 3 camere (65000E) un autoturism nou -15000 E, 100000 E chas etc.
La fiica un ap+garsoniera (105000E) un autoturism nou -15000 E, 100000 E chas etc.
Traiesc doar din pensie (1800 lei )care nu-mi ajunge daca vreau sa merg la un azil care am inteles ca costa in jur de 3,4,000 lei / luna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
casa unde stati, a cui e ? Locuiti la oras, la sat ?
Ati cerut ajutor copiilor si nu vi-l da ? stati departe de ei ?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si interogarea lor de catre mediatorul care lucreaza in birou cu avocata ei marius_cretoiu marius_cretoiu In 11.11.2014 am intentat prces de divort sotiei. Sambata, 18.04.2015, ora 08:30 AM vecinul nostru suna la usa noastra si incepe sa se rasteasca la mine ca nu ... (vezi toată discuția)
Greseala vietii-am dat casa la un copil si mi-am semnat sentinta la moarte reli_relly reli_relly Buna ziua! As dori sa ma invatati cum sa fac Sunt o pensionara ,63ani cu un accident vascular de acum 20 de ani care mi-a afectat vorbirea si ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere ana_lov3s_u ana_lov3s_u Suntem o familie, casatoriti din 1960 si locuim intr-o casa care am mostenit-o (sotia) din anul 2003 (se intelege ca e in timpul casatoriei) fiind singura ... (vezi toată discuția)