avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poprire pe indemnizatie de crestere a copilului pana ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poprire pe indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani

Buna ziua,
Am primit notificare de la banca,precum ca mi se va pune poprire pe veniturile ce le voi primi pe card.
Problema este ca acele venituri sunt indemnizația pentru creștere a copilului si alocația aferentă.
Am mers la banca tocmai pentru a preciza că aceste venituri nu pot fi supuse popririi,raspunsul ce l-am primit a fost ca alocația nu va fi supusă poprirei in schimb indemnizația da,deoarece este un venit al meu si nu am copilului.
Cat este de legal acest lucru din moment ce este data OUG nr 111/2010,si se stipulează că indemnizația nu poate fi supusă propriei?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 7 Noiembrie 2019
Notificati executorul si banca ca acele venituri reprezinta indemnizatia pentru CCC
Notificați în scris executorul judecătoresc, și depuneți personal înscrisul la BEJ, la care să cereți nr. de înregistrare.

Indicați în petiție și baza legala, care este ART. 729, alin. (7) Cod Procedură Civilă.
OUG 111/2010
art.20 (1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita si indemnizatie copil alexatodea alexatodea Buna ziua, In urma imposibilitatii achitarii ratelor la un credit de nevoi personale, am primit de la un executor judecatoresc o notificare de executare ... (vezi toată discuția)
Poprire adelina91 adelina91 Buna seara. Am un credit la o banca, pe care nu am reusit sa il mai achit in ultimele luni, cu alte cuvinte s au strans cateva restante... La o alta banca am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. soțul va intra în ccc,dar are poprire pe salariul. ... Lili-luci Lili-luci Buna ziua. Soțul va intra în CCC,dar are poprire pe salariul. Cum se calculează indemnizația ținând cont că îi oprește firma banii nu banca. Firma ... (vezi toată discuția)