avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum caut numele strabunicilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum caut numele strabunicilor

Va rog sa-mi dati un sfat.
Cum sa aflu numele strabunicilor mei, in conditiile in care nu am nici un fel de acte privind
bunicii mei care au trait in zona Covasna.
In conditiile retrocedarii terenurilor forestiere, doresc sa verific daca ei au avut teren forestier in proprietate. In Cartea funciara, rudele mele nu i-au gasit decat pe bunicii mei.
Multumesc pentru orice fel de idee.
Cel mai recent răspuns: maia.cami , utilizator 15:37, 2 Iunie 2006
Daca stii (sau banuiesti) localitatea unde s-au nascut, te adresezi cu o cerere biroului de stare civila de la Primaria respcectiva (si te ajuti de numele bunicilor). Actele de stare civila se pastreaza in arhiva 100 de ani deci ar trebui sa gasesti ceva. Poti sa trimiti cererea si prin posta. Succes.
Sa inteleg ca acte de stare civila de acum aprox. 150-180 ani ar putea sa nu mai existe ?
Dar pot exista macar registrele de stare civila din acea perioada ?

Multumesc mult pentru orice raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de (calitate de) moştenitor Lutic Lutic Certificat de (calitate de) moştenitor Am următoarea situaţie: Am descoperit la Arhivele Naţionale că un străbunic avea pe numele lui un deren de care ... (vezi toată discuția)
Mostenire si revendicare taniaa taniaa buna ziua, ma aflu intr-o sitoatie foarte complexa si daca puteti sa ma ajutati ca cateva sfaturi: strabunica mea a murit dandu-i nastere bunicii mele, ea ... (vezi toată discuția)
Testatorul a decedat, cine a scris o testament numai de mana scrisa ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Testatorul a decedat,cine a scris o testament numai de mana scrisa de el..Dar aveam si alte acte intre noi multe numai scrise de mana testatorului.A scris si ... (vezi toată discuția)