avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Certificatul de Viata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Certificatul de Viata

Buna tuturor,
Sunt pensionar NEREZIDENT ( cu domiciliu stabil in Statele Unite ). In fiecare an ar trebuii sa primesc de la Casa de pensii locala Certificatul de viata LA DOMICILIUL MEU ( conform legii ) continand trei pagini ). Pagina "A" trebuie sa fie completata , semnata si stampilata de Casa de pensii locala Paginile "B" si "C" sunt treaba mea pe care trebuie sa le trimit completate ,semnate si parafate la notar aici in Statele unite. Casa locala de pensii NU TRIMITE insa pagina 'A" ,care pentru mine contine date foarte importante despre pensia mea. CNPP spune ca este o practica curenta asta sa nu fie trimis pagina A .
Ce pot face sa primesc acest Certificat de Viata la domiciliul meu conform legii ? Voi aprecia orice raspuns care sa ma ajute sa primesc aceasta pagina A .
Cel mai recent răspuns: ioan ursu bumbar , utilizator 14:51, 12 Februarie 2022
Am citit cat am putut de mult despre acest Certificat de viata ,si in special despre pagina A. Cert este un lucru, ca nu se trimite pensionarilor nerezidenti ,la domiciliul lor, Certificatul de viata. Mi s -a recomandat de Casa de pensii sa tiparesc din computer Certificatul de viata si sa-l trimit ( numai paginile B si C ) -prin e mail cat si originalele prin posta (recomandata -SIC! ) . M-am conformat. Le-au primit .
Multumesc Mara .Esti foarte amabila raspunzindu-mi.
Buna ziua .

Sunt pensionar nrezident cu domiciliul in Spania insulele Canarias, si in prezent nationalitate Spaniola . Cand ar trebui sa primesc formularul ; Certificat de viata ;,...de la casa de pensii de care apartin pentru a returna partea C.
Care sant datele cand sant trimise formularele la beneficiari si termenele cand trebuiesc trimise catre Casa de Pensii parte ;B; din formular ,...?
Multumesc .
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2022
ioan ursu bumbar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie casa de pensii - modalitati AndreiAlexP AndreiAlexP Buna ziua, Imi puteti spune care sunt modalitatile prin care pot face o sesizare/reclamatie la casa de pensii judeteana Ilfov ? avand in vedere ca atat pe ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie ionelnelus ionelnelus Buna seara ! Ma numar printre beneficarii unei pensii din minerit din 2012! In 27 07 2016 am facut o cerere ptr a beneficia de recalculara pensiei! Dupa mai ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate Iosif1962 Iosif1962 Am depus dosarul de pensie pentru limita de vârstă în data de 09-08-2021 ,la vechimea din tara am adăugat și anii lucrați în Italia,durează foarte mult ... (vezi toată discuția)