avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Doamna avocat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Doamna avocat

Buna ziua doamnelor si domnilor
Am rugamintea sa ma ajutati cu niste informatii. Avem un proces cu o banca pt clauze abuzive. Doamna avocat care ne reprezinta timp de 2 ani à facut tot posibilul sa isi manifeste dezinteresul fata de acest proces ,nu s-a prezentat la termene ,nu raspunde la telefon ,nu este capabila sa ne dea informatii concrete .Singurele informatii sunt cele incarcate on line, imi face poze si imi trimite. Onorariul i-a fost scazut in instanta de la 2700 lei la 1000lei.Mai mult intr-una dintre sedinte au a fost admisa lipsa de interes din partea dansei. La inceput ,la prezentare actelor imi vorbea de o suma de 5000 euro insumand comisoane abuzive acum tribunalul vb de 1600 euro.Bineinteles bani sunt importanti ,dar lasand partea financiara mi se pare ca si-a batut joc de noi,ca ne-a subestimat intr-un mod deosebit de jalnic.Pur si simplu e meschin.
Stiu ca din punctul dmv de vedere e complicat sa dati unele sfaturi facand parte din aceeasi mediu, dar as vrea sa stiu ce as putea face impotriva stimatei doamne.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:52, 10 Noiembrie 2019
Cum adică a scăzut instanța onorariul de la 2700 lei la 1000 lei?! Instanța nu poate interveni în raporturile contractuale dintre client și avocat!
Poate vă referiți că a redus cheltuielile de judecată pe care trebuie să le primiți dvs de la partea adversă!
Pe de altă parte, dacă ați primit cheltuieli de judecată înseamnă că vi s-a admis, măcar parțial, cererea!
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Codul de procedura civila
art.451
...
(2) Instanța poate, chiar și din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaților, atunci când acesta este vădit disproporționat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfășurată de avocat, ținând seama și de circumstanțele cauzei. Măsura luată de instanță nu va avea niciun efect asupra raporturilor dintre avocat și clientul său.
....
Probabil s-au redus cheltuielile de judecată pt că vi s-au admis în parte pretențiile!
Nu cred că instanța a dat valență art 451, alin 2 de vreme ce litigiul a durat 2 ani!
În baza art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă, reduce onorariul avocatului de la suma de 3000 lei la suma de 1000 lei. Obligă pârâta BRD GROUPE SOCIETE GENERALE să plătească suma de 1000 lei către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariul avocatului.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Probabil s-au redus cheltuielile de judecată pt că vi s-au admis în parte pretențiile!
Nu cred că instanța a dat valență art 451, alin 2 de vreme ce litigiul a durat 2 ani!

Totuși nu înțeleg de ce ați vrea să "faceți" ceva "împotriva" unei doamne care v-a ajutat să obțineți o soluție favorabilă și v-a perceput un onorariu modic având în vedere durata procesului!
Doar pt că instanța n-a obligat banca la tot onorariul?
Într-adevăr ar fi trebuit să se prezinte sau să-și asigure substituirea, însă contează soluția, ar trebui să-i mulțumiți pt diligența depusă!

Alte discuții în legătură

Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? shcgusa shcgusa Se poate cere instantei diminuarea cheltuielilor de judecata? Ma refer in cazul in care onorariile sunt exagerate? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata rosu gheorghe rosu gheorghe Am avut un proces in care ceream ca sa mi se returneze o suma de 600 lei incasata de parata fara sa aiba dreptul. Cheltuielile de judecata s-au ridicat la ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)