avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renunțare la demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renunțare la demisie

in urma cu 8 luni am depus o cerere de demisie fara preaviz si cu solicitarea unor salarii compensatorii pentru sicanare la locul de munca.
solicitarea trimisa prin email nu a fost inregistrata de catre angajator si nici nu am primit raspuns.
dupa 8 luni adica azi am fost contactata de care director ca imi aproba demisia conform solicitarii.
problema este ca eu nu mai vreu sa demisionez , considerand lipsa de raspuns in tot acest timp ca un refuz tacit.
Iara in prezent dupa 8 luni interesele mele sau schimbat am si ceva probleme de sanatate si nu mai vreu sa demisionez nici macar cu salarii compensatorii.
Angajatorul m-a amenintat telefonic prin pers dlui director ca va gasi o varianta prin care ma obliga sa accept.
dupa cat timp de la depunerea unei astfel de solicitare si lipsa inregistrarii ei cererea se poate anula ? trebuie sa trimit eu o alta notificare cum ca nu imi mai este de interes solicitarea ? ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 8 Noiembrie 2019
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Asadar, demisia nu are cum sa fie aprobata de angajator.

2. In speta, acea demisie si-a produs efectele la data mentionata de dvs in cerere.
nu stiu despre ce speta vorbiti, insa eu am scris clar- am depus o cerere in data de 07.03.2019 nu am primit nici nr. de inregistrare , am continuat jobul fiind platita pana prezent fara nici o modificare in CIM. Dupa 8 luni angajatorul s-a trezit ca vrea sa ia act de cererea mea si ca doreste sa o aprobe. Dar eu nu mai vreau. Ma poate obliga ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
cipita, utilizator
In speta = situatia dvs ....

Daca nu mai vreti sa continuati activitate , depuneti-va din nou demisia...
tocmai asta am scris mai sus nu mai doresc sa DEMISIONEZ. Domnul director vrea sa ma oblige acum legadu-se de cererea mea de 8 luni in urma. intrebarea este are acest derep?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luand in considerare pasivitatea angajatorului referitoare la prima cerere de demise, neluand-o in considerare , actualmente :

1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am si eu o intrbare Bmarian Bmarian Sotia mea lucreaza de 5 luni la o carmangerie,si acum ia solicitat sa isi dea demisia ca nu mai are nevoie de ea,vreau sa stiu dupa astea 5 luni are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Demisie Byngars Byngars Firma la care lucrez își Închide punctul de lucru cu data de 1 Februarie mi-au promis in scris ca îmi vor da 2 salarii compensatorii dar nu mi-au prezentat ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie cu acordul ambelor parti EritroxylonX EritroxylonX Buna ziuaaa, cine imi poate da si mie un model de cerere de demisie cu acordul ambelor parti? (vezi toată discuția)