in urma cu 8 luni am depus o cerere de demisie fara preaviz si cu solicitarea unor salarii compensatorii pentru sicanare la locul de munca.
solicitarea trimisa prin email nu a fost inregistrata de catre angajator si nici nu am primit raspuns.
dupa 8 luni adica azi am fost contactata de care director ca imi aproba demisia conform solicitarii.
problema este ca eu nu mai vreu sa demisionez , considerand lipsa de raspuns in tot acest timp ca un refuz tacit.
Iara in prezent dupa 8 luni interesele mele sau schimbat am si ceva probleme de sanatate si nu mai vreu sa demisionez nici macar cu salarii compensatorii.
Angajatorul m-a amenintat telefonic prin pers dlui director ca va gasi o varianta prin care ma obliga sa accept.
dupa cat timp de la depunerea unei astfel de solicitare si lipsa inregistrarii ei cererea se poate anula ? trebuie sa trimit eu o alta notificare cum ca nu imi mai este de interes solicitarea ? ce trebuie sa fac?
nu stiu despre ce speta vorbiti, insa eu am scris clar- am depus o cerere in data de 07.03.2019 nu am primit nici nr. de inregistrare , am continuat jobul fiind platita pana prezent fara nici o modificare in CIM. Dupa 8 luni angajatorul s-a trezit ca vrea sa ia act de cererea mea si ca doreste sa o aprobe. Dar eu nu mai vreau. Ma poate obliga ?
tocmai asta am scris mai sus nu mai doresc sa DEMISIONEZ. Domnul director vrea sa ma oblige acum legadu-se de cererea mea de 8 luni in urma. intrebarea este are acest derep?
Luand in considerare pasivitatea angajatorului referitoare la prima cerere de demise, neluand-o in considerare , actualmente :
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Demisie
Byngars
Firma la care lucrez își Închide punctul de lucru cu data de 1 Februarie mi-au promis in scris ca îmi vor da 2 salarii compensatorii dar nu mi-au prezentat ... (vezi toată discuția)