Buna ziua, am asa o intrebare, am divorțat de primul soț iar domiciliul copilului s-a stabilit la mine, am făcut primul pașaport al copilului cu domiciliul în vaslui intre timp am plecat din tara cu copilul iar acum cînd să-l perfectez am mers la ambasada cu toate actele necesare și declarația din partea fostului soț precum ca pot sa ii perfectez pașaportul și să ii stabilesc domiciliul cu mine, însă la ambasada mi sa spus că cu puțin timp înainte de data în care a fost făcută declarația fostul soț și-a făcut buletin român și l-a luat în spațiu pe copil pe o adresa din bucurești...deși el trăiește în Republica Moldova, cum e posibil asa ceva, daca in hotararea judecătorească e stabilit domiciliul cu mine, și ce se poate de făcut? Pot eu sa am probleme la vama daca pașaportul lui e pe vaslui?
Daca aveti hotarare judecatoreasca domiciliul minorului se afla stabilit la dvs.
Este vorba de o neintelegere.
Daca nu va descurcati singura apelati la avocat.
Este bine sa stiti ca, avocatii pot lucra si de la distanta nefiind necesar sa se prezinte personal la ambasada sau la consulat si daca sunt foarte abili pot fi de foarte mare ajutor.
Daca vreti sa schimbati domiciliul minorului este necesar un proces.
Daca tatal este de acord si vine la proces sau va avea avocat care sa il reprezinte in instanta nu va fi un proces complicat.