avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, sunt cetateana A Republicii Moldova, am ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, sunt cetateana A Republicii Moldova, am fost casatorita ...

buna ziua, sunt cetateana A Republicii Moldova, am fost casatorita cu un român dupa care acu la moment avem divort oficial in RM .
Dat fiind faptul ca el nu recunoaște divortul din RM a dat divort acolo in Ro dar din cite stiu eu nu s-a finalizat si este in recurs.
Din motive ca copilul este si cetatean român as dori sa imi fac pasaport roman
Intrebarea mea este pot sa imi fac cetatenie româna daca am judecata?
si judecatile estea nu o sa afecteze cu nimik sau nu ma va obliga cu nimik daca imi fac cetatenie româna?
Cel mai recent răspuns: anutsa22 , utilizator 08:02, 20 Octombrie 2022
Buna ziua, puteti solicita cetatenie romana cu respectarea cerintelor legale aferente obtinerii cetateniei, nu are legatura cu niciun proces civil in care ati fi implicata in Romania.
si daca obtin cetatenia romană poate Ro sa ma oblige l a anumite decizii luate de ei de exemplu să respect decizii de program vizitare minor ?
Dvs. va puteti face pasaport romanesc DUPA ce obtineti cetatenia romana ( pasaportul fiind un document pentru calatorii in alte tari , in Romania veti avea carte de identitate ) . Si , pentru a o obtine , va trebui sa jurati ca veti respecta legile acestei tari . Iar hotararile judecatoresti sunt obligatoriu de respectat , ele fiind date in numele legii . Binenteles ca tatal copilului va obtine in instanta dreptul sa aiba legaturi personale cu copilul sau , e un drept conferit de lege , dupa cum e si dreptul copilului sa aiba un tata implicat in viata lui. Nu aveti dvs. mai multe drepturi sau indatoriri decat tatal , ambii va trebui sa cresteti acel copil , ca ambii sunteti parinti . PS. La dvs. , in Republica Moldova , respectarea hotararilor judecatoresti e benevola ? daca vrei le respecti , daca nu vrei , nu ?
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
CHKa, utilizator
in RM e la fel trebuie sa respecti legile si e la fel cu drepturile parintesti ca si cum a-ti mentionat Dvs mai sus
ideea caca eu acu nu am cetatenie romana și daca obtin cetatenia romana Romania va avea drepturi de a ma obliga sa respect anumite decizii luate in instanta ?
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2022
anutsa22, utilizator
Ce fel de cetatean roman veti fi daca nici nu aveti inca cetatenie si va si puneti problema daca veti fi obligata sa respectati o hotarare judecatoreasca ? binenteles ca sunteti obligata ... Iar daca nu o faceti - nu fostul sot va va obliga , dar el poate cere Statului - prin executorul judecatoresc - sa va sileasca . Si va puteti trezi cu acesta ( executorul ) la poarta , insotit de politie , pentru a pune in executare acea hotarare . Si , daca cu rea-credinta nu respectati dreptul tatalui sa aiba legaturi firesti cu copilul lui , si mai ales dreptul copilului de a avea un tata implicat in viata lui , fostul sot poate deschide o actiune in instanta in care sa ceara domiciliul copilului la el , si nu puteti sti ce va hotara judecatorul , e posibil sa-i dea castig de cauza .... Trebuie sa intelegeti ca , indiferent de faptul ca dumneavoastra doi nu va mai intelegeti si divortati , copilul are doi parinti , el nu divorteaza de nimeni . Si amandoi trebuie sa-l cresteti , sa luati hotararile importante care-l privesc impreuna , sa petreceti amandoi timp cu el ( chiar daca nu in mod egal ) , exact cum va fi stipulat in hotararea judecatoreasca . Nici unul dintre dvs. nu e mai parinte decat celalalt , sunteti egali in drepturi si indatoriri fata de copilul dvs. comun .

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti ... Erika1964 Erika1964 Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti dar tatal trecut in certificatul de nastere. Noi amandoi cetateni romani,copilul nascut in ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)