avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, sunt cetateana A Republicii Moldova, am ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, sunt cetateana A Republicii Moldova, am fost casatorita ...

buna ziua, sunt cetateana A Republicii Moldova, am fost casatorita cu un român dupa care acu la moment avem divort oficial in RM .
Dat fiind faptul ca el nu recunoaște divortul din RM a dat divort acolo in Ro dar din cite stiu eu nu s-a finalizat si este in recurs.
Din motive ca copilul este si cetatean român as dori sa imi fac pasaport roman
Intrebarea mea este pot sa imi fac cetatenie româna daca am judecata?
si judecatile estea nu o sa afecteze cu nimik sau nu ma va obliga cu nimik daca imi fac cetatenie româna?
Cel mai recent răspuns: anutsa22 , utilizator 08:02, 20 Octombrie 2022
hmmm daca vreti sa stiti tatal da recurs la divort care este deja finalizat in Md dar de copil niki un interes ..... cum credeti astfeel de om il puteti numi tata cind niki nu se intereseaza daca copilul asta ce face ,,,, da eu inteleg de egalitate dar pe mine nu ma interesa chestia cu drepturile parintesti ,, eu am dat un exemplu ,,,, stiu drepturile si obligatiile dar dvs fiind avocat nu ati inteles ideea mea .... eu nu am nevoie de cetatenia romaneasca pentru asa vreau eu dar dat fiind faptul ca copilul meu nu primeste indemnizatia care li se da minorilor pina la 18 ani pentru ca tatal lui o primeste personal si nu io trimite copilulului p.u are dreptul, el fiind tata nui io trimite din orgoliu ca e e suparat pe mine dar nustiu ce face cu ea ,,,, de asta vreau sa fac pasaport romanesc
Ia uitati-va pe posturile dvs. si vedeti daca cineva - oricine - ar fi putut ghici ce aveti dvs. in minte . Ati intrebat daca procesul deschis de fostul dvs. sot va va incurca in obtinerea cetateniei romane . Si vi s-a raspuns ca NU . Apoi ati intrebat daca veti fi obligata sa respectati hotararea instantei si daca fostul sot are cum sa va sileasca s-o faceti . Si v-am raspuns ca DA , sunteti obligata , si - daca nu o faceti - cum poate el sa va sileasca , prin organele Statului . N-a fost vorba nici o clipa despre motivul pentru care doriti cetatenia romana , si nici despre ce tata e , bun sau rau . Instanta nu-i va stabili doar drepturi , ci si indatoriri , asa veti creste copilul impreuna : i se va stabili program de legaturi personale cu copilul ( la asta - din pacate - nu-l puteti sili ) , dar si o pensie de intretinere pentru el , va fi obligat tatal sa-l intretina pana cel putin la 18 ani . Iar daca nu o plateste , si dvs. aveti dreptul sa apelati la executorul judecatoresc care ii va executa salariul sau bunurile , sa-i faceti ( daca nu plateste timp de 3 luni ) plangere penala la parchet pentru abandon de familie , etc. Amandoi trebuie sa respectati hotararea judecatoreasca , asa cum va hotara instanta , nu doar unul dintre dvs. Cum v-am spus , ambii veti avea atat drepturi , cat si indatoriri . Iar primordial este interesul copilului , este considerat “ interesul superior “ al lui . Nu al tatalui , si nu al mamei , al copilului . Daca domiciliul copilului va fi stabilit la dvs. , veti putea cere si plata catre dvs. a alocatiei pe care o da Statul pentru el . PS. Nu sunt avocat .
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2022
CHKa, utilizator
multumesc!!!
si de asta am si intrebat pentru ca am apelat la organele de protectie a minorului si mi sa spus ca trebuie sa am cetatenie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti ... Erika1964 Erika1964 Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti dar tatal trecut in certificatul de nastere. Noi amandoi cetateni romani,copilul nascut in ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)