avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Patronul abatorului vecin cu mine a înfundat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Patronul abatorului vecin cu mine a înfundat canalizarea comună cu ciment. A procedat legal? Ce ar trebui să fac în continuare?

Propietatea pe care am cumparat-o de aproximativ doi ani, avea o canalizare veche comuna cu vecinul

Cu ani in urma cand era de stat, a fost AVICOLA (crescatorie de pui). In cursul anilor urmatori,a fost efectuata defalcarea , fiind impartita in doua si a fost tras gard intre proprietati.
S-a construit un abator , iar propietatea pe care am cumparat-o eu o mica pensiune.
Canalizarea veche de peste 30 de ani .care venea si de la abator trecea prin propietatea mea , avand in curte patru bazine .

In urma cu ani, abatorul a fost obligat sa isi construiasca o statie de depurare propie .
S-a folosit de vechea instalatie de canalizare , la care eram si noi legati ,care trece si pe sub un drum national .

Anul acesta am inceput renovarile necesare si l-am rugat pe vecinul patronul abatorului sa curete bazinele care vin de la abator si erau pe propietatea mea, sa le puna capac, pentru ca aveau un miros aproape insuportabil.

Probabil s-a simtit jignit , deoarece a cerut autorizatie de la primarie care ia fost si aprobata, sa mute canalizarea care trecea prin curtea mea pe domeniul public.
Pentru aceasta a facut un bazin in strada chiar langa gardul meu, sapand pe sub fundatia gardului afectand structura acestuia . A infundat canalizarea veche cu ciment ,pe domeniul public.

Intrebarea mea este urmatoarea. A procedat legal????
Poate sa infunde pe domeniul public o canalizare veche, comuna, pentru motivul ca el sa debransat de la acea canalizare care trecea pe propietatea mea?
Canalizarea duce la statia de depurare a abatorului , dar pentru aceasta el sa folosit de vechea instalatie comuna, care trece pe sub un drum national .

Am incercat pe la primarie sa ne informam daca au procedat legal, sa vedem daca detin vreun plan al vechii canalizari, dar nu au gasit nimic.

Cum ar trebui sa procedez in continuare.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA MONSALVETE , utilizator 18:23, 14 Noiembrie 2019
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
MARIA MONSALVETE, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute utilitati (pentru fose). am cumparat acum 2 ani o casa intr-un complex de 10 proprietati ... makorro makorro Am cumparat acum 2 ani o casa intr-un complex de 10 proprietati (case). Canalul colector al cartierului trece pe sub terenul meu intr-un sistem de 5 bazine ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii de curte: cum le pot desființa legal canalizările făcute pe terenul meu? ContSters441080 ContSters441080 Buna ziua, as dori sa stiu ce solutii legale exista pentru urmatoarele situatii: 1. vecinul din laterala casei mele isi deverseaza apa menajera intr-o ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canal nevoie autorizatie de construire da sau nu? roman111 roman111 Va adresez o intrebare la care nu am vazut nicaieri raspuns pe forumuri. Imobilul nostru este bransat la magistrala de apa. Exista si un contract de bransament ... (vezi toată discuția)