avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... control financiar contabil la asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

control financiar contabil la asociatiile de proprietari

comp de indrumare asociatii de proprietari din cadrul primariei trebuie sa efectueze control financia contabil la asociatia de proprietari la solutionare organelor de urmarire penala intr un proces penal???
Cel mai recent răspuns: Nynok , utilizator 13:19, 24 Noiembrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnu' @eugarizan, puteti ramane cu parerea de rau ca nu este nicio problema.
Banuiesc ca ati fost pe la acest birou. Sunt 2-3-4 oameni acolo cu diferite specialitati, intamplator si cu pregatire financiara, dar neabilitati sa faca, legal (adica sa fie recunoscute rezultatele / raportul) acestui controal. Daca vreti sa ma credeti!
Este drept, ca oamenii nu sunt dusi cu pluta, din cateva priviri isi dau seama ce faina se macina pe-acolo, asa ca rcomanda conducerii as. prop. sa se faca o expertiza ca LUMEA. Faza este ca nici chiar aceea, nu este decat o expertizaextra judiciara, asa ca...
In fine, fiecare as. prop. trebuie sa aiba o comisie de cenzori care lucreaza cu simt de raspundere, altfel vor fi partasi la paguba - daca va fi sa fie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai eu ce am spus domnule Adam Grecu ? am spus ca exista o lege care asa buna - rea cum este , trebuie aplicata, ca pe multi primari ca sa nu zic toti nu ii intereseaza de asociatiile de proprietari ce se intampla acolo .
Si am mai spus ca in urma controlului / verificarii a contabilitatii unei asociatii de catre cei la care face referire legea nr. 196/2018 ,stim care vor fi pasii , daca eu ca proprietar nu am acces la aceste date cum sa ma arunc cu capul inainte ca sa mi rup gatul ?
Daca am cateva informatii in urma acestui control , stiu ce am de facut sau ma opresc
Este corect faptul ca nici o instanta nu v a lua in considerare acest control , dar macar stim despre ce este vorba si daca dorim mergem mai departe cu un audit facut de specialisti
Ati amintit de comisia de cenzori , nu stiu cate asociatii au asemenea oameni pe care sa ii intereseze in a verifica in amanunt si in spiritul legii
Ca sa concluzionez , am spus ca exista o lege si in final sunt persoanae care nu le convine acest control , de ce oare ?
O zi buna va doresc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu cred ca sunt persoane (banuiesc ca va referiti la as. prop.) care sa se opuna acestui control.
Iata, va dau exemplul meu: activitatea noastra o consider foarte buna si acest lucru se datoreaza faptului ca "luptam"din rasputeri sa lucram cat se poate de corect, lucram cu un program de gestiune specializat, dar ceeea ce este f. important, este ca avem aici un cenzor foarte bun.
Asadar, sa zicem ca la noi, cineva reclama o situatie si cei de la primarie vor sa faca o verificare - asa cum se discuta in topic. Pai s-o faca, mai ales ca este gratuita, nu?
Numai ca asa cum ati si inteles, iata la noi in Iasi sunt peste 1500, poate 2000 de asociatii de proprietari, cam ce birou si ce resurse ar trebui sa aloce primaria?
Cu toata dragostea, dar putem considera ca legea zice, ca nu-i greu de zis, mai greu este cu putinta, adica practic.
Va mai zic ceva: am avut cateva procese cu unii debitori care au solicitat in instanta, efectuarea unei expertize judiciare. Aici, chiar ca nu ai cum sa te opui. Esti notificat de catre instanta, expertul se prezinta la sediul as. prop., iti arata obiectivele expertizei si trece la lucru.
Ma rog, raportul pe care il intocmeste este prezentat instantei, care hotaraste vinovatul. Si in aceasta situatie, daca asociatia a lucrat corect, i se face o verificare gratuita (plateste cel care a pierdut procesul)...
In fine, cam aceasta este discutia!
in ce baza legala se poate efectua controlul financiar contabil cl art 10 dinl196/2018 la sesizarea politiei intr un dosar penal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut eu control de la primarie...nu verifica decat existenta registrelor,daca si cum sunt completate. Cu aceasta ocazie am constatat ca habar n-au ce spune legea...a trebuit sa le-o bagam sub nas!! Si, in urma controlului, dau recomandari. Si atat!!
Dar, daca faceti o plangere penala, atunci se va dispune o expertiza judiciara.

Alte discuții în legătură

Verificare liste plata rrm012001 rrm012001 Vin si eu cu o intrebare. Cine poate sa controleze din punct de vedere financiar asociatia de locatari ? Listele de intretinere fata de alte blocuri sunt mai ... (vezi toată discuția)
Control asociatie Argi76 Argi76 daca platesc un contabil autorizat sa faca control la asociatie pe 3 ani ,mai trebuie semnaturi de la oameni ? (sunt mutat de 1an in bloc) (vezi toată discuția)
Expertiză cornel1592 cornel1592 Unde pot solicită și cum se procedează pentru a se putea efectua o expertiză contabilă_ audit, cu obiect verificarea în totalitate a gestiuni ... (vezi toată discuția)