avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa in litigiu

Buna ziua. Suntem 2 proprietari in curte comuna cu terenul in indiviziune si doresc sa vand partea mea de proprietate dar există sau acțiune de partaj judiciar în instanță pt iesirea din indiviziune (de 2 ani și cred ca o mai mare durează inca vreo doi până la finalizare.) Pe rol si acum intrebarea pot sa vand partea mea de proprietate fara ca reclamant sa renunte la proces si daca da da in ce conditii ca poate sa vand. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: luxa.roman , utilizator 09:25, 14 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca cumparatorul este de acord cu preluarea imobilului cu toate ca exista un litigiu in curs, nu este nicio problema.

Potrivit prevederilor art. 39 alin. (1) Cod Procedura Civila, litigiului va continua intre partile initiale, insa, cumparatorul (in calitatea de succesor cu titlu particular), va avea obligatia potrivit alin. (2) al aceluiasi articol sa intervina in cadrul procesului, sau, va fi introdus din oficiu in litigiu.

In cadrul contractului de vanzare-cumparare se va mentiona cota parte din imobil care se instraineaza.

Multumesc pt raspuns, as mai avea o intrebare - daca cumparatorului nu i se aduce la cunostinta ca proprietate este in litigiu ce se intampla dupa aceea, dupa ce a cumparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate de impartit intre 4 surori! Roxana Ana Roxana Ana Buna ziua! In urma decesului mamei mele,acum 2 ani,am mostenit casa parinteasca(tatal fiind decedat) impreuna cu celelalte 3 surori in cota egala,de 25 ... (vezi toată discuția)
Imobil in copropietate. sfat privind vanzarea partilor. detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. ... mikvin mikvin Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. Imobilul este locuit de fiul unuia din copropietari de foarte mult timp. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi litigioase Yaki Yaki Pot sa vand drepturile litigioase a unui proces in care mie ca reclamant mi s-a admis actiunea pe care am formulat-o pentru iesire din indiviziune a unui teren ... (vezi toată discuția)