Buna ziua. Suntem 2 proprietari in curte comuna cu terenul in indiviziune si doresc sa vand partea mea de proprietate dar există sau acțiune de partaj judiciar în instanță pt iesirea din indiviziune (de 2 ani și cred ca o mai mare durează inca vreo doi până la finalizare.) Pe rol si acum intrebarea pot sa vand partea mea de proprietate fara ca reclamant sa renunte la proces si daca da da in ce conditii ca poate sa vand. Va multumesc
Daca cumparatorul este de acord cu preluarea imobilului cu toate ca exista un litigiu in curs, nu este nicio problema.
Potrivit prevederilor art. 39 alin. (1) Cod Procedura Civila, litigiului va continua intre partile initiale, insa, cumparatorul (in calitatea de succesor cu titlu particular), va avea obligatia potrivit alin. (2) al aceluiasi articol sa intervina in cadrul procesului, sau, va fi introdus din oficiu in litigiu.
In cadrul contractului de vanzare-cumparare se va mentiona cota parte din imobil care se instraineaza.
Multumesc pt raspuns, as mai avea o intrebare - daca cumparatorului nu i se aduce la cunostinta ca proprietate este in litigiu ce se intampla dupa aceea, dupa ce a cumparat.
Drepturi litigioase
Yaki
Pot sa vand drepturile litigioase a unui proces in care mie ca reclamant mi s-a admis actiunea pe care am formulat-o pentru iesire din indiviziune a unui teren ... (vezi toată discuția)