avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor suplimentar platit pe perioada concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor suplimentar platit pe perioada concediului de odihna

Buna ziua, sunt cadru militar activ si beneficiez de un spor suplimentar de risc dar care pe perioada concediului de odihna nu mi se acordă. INTREBAREA mea este daca este legal sa beneficiez de acest spor si care este baza legală cf. căreia as putea sa il iau. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Amai , utilizator 06:43, 12 Noiembrie 2019
Sporurile se acorda corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

Vedeti art.12 Anexa VI la Legea 153/2017

Cornel Vasile a scris:

Sporurile se acorda corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.

Vedeti art.12 Anexa VI la Legea 153/2017

Eu ma refer la compensatie de risc de la art.14 Anexa VI la Legea 153/2017 precum si la art.14^4 din Legea nr.101/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare
(potrivit Legii nr. 153/2017 ) Pentru munca cu grad ridicat de risc sau, după caz, în condiții de pericol deosebit, desfășurată în exercitarea atribuțiilor funcționale .... pe durata CO , nu desfasurati nicio activitate in legatura cu functia detinuta si ,prin urmare , nu aveti cum sa beneficiati de aceasta.

(potrivit Legii 80/1995) : Cadrele militare în activitate, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, pe timpul cât se află în concediu de odihnă, concediu paternal, incapacitate temporară de muncă și în permisie beneficiază de solda de funcție, solda de grad, gradații și, după caz, solda de comandă, indemnizațiile, compensațiile, sporurile, primele, majorările și alte drepturi salariale cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă. ... aici poate este discutabil , intrucat legea salarizarii nu va acorda acel spor si , ca atare, nu exista spor cuvenit ...
In ce sens discutabil, oare nu este suficient de clar articolul?
Discutabil , referitor la interpretarea sintagmei : cuvenite pentru perioada respectivă.

Altfel spus, daca sporul respectiv se cuvine sau nu pe durata CO , atat timp cat Legea 153/2017 mentioneaza ca sporurile se acorda corespunzător timpului lucrat.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de co la persoanele ce execita control financiar preventiv gabrielatico gabrielatico Sunt o persoana platita in baza Legii153/2017 anexa VII care am marire salariala de 10%la salariu de baza pentru control financiar preventiv de la 1.01.208.Cum ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in timpul concediului medical larisalaly larisalaly Buna ziua, Am un salariat care are concediu medical din martie 2016, in intervalul martie 2016 - septembrie 2017 a avut cod indemnizatie 14, din octombrie ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie in baza legii 153/2017 Kopernic Kopernic In baza Art 14 alin (1) din Legea nr. 153/2017, se precizeaza ca Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie ... (vezi toată discuția)