avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contabil in somaj tehnic-cine depune declaratiile?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contabil in somaj tehnic-cine depune declaratiile?

Buna ziua,

Daca societatea hotaraste din motive de lipsa de activitatea ca tot personalul inclusiv contabil, HR, sa intre in somaj tehnic, contabilul poate depune declaratiile lunare fiind in somaj tehnic? si alte raportari pe care le face lunar? are dreptul sa refuze ?..pana la urma este in somaj tehnic.
Personalul de la HR este obligat sa intocmeasca statul de salarii sa calculeze salarii? daca sunt in somaj tehnic .
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
cristinaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:58, 14 Noiembrie 2019
Persoanele aflate in somaj tehnic sunt salariati in continuare si trebuie sa raspunda solicitarilor punctuale ale angajatorului, cum ar fi aceasta.

In fond, este normal; primiti 75% din salariu.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc, ca si contabil sau Hr si noi am gandit la fel, dar teoretic orice solicitare care impune prezenta la serviciu pentru efectuarea diverselor obligatii ar trebui sa intrerupa somajul tehnic, suntem la dispozitia angajatorului pt reluarea activitati dar in cazul HR si contabilului ei fac aceleasi activitati, deci nu prea e corect sa fie platiti cu 75%,, nu se accepta reducerea prg la 4 zile dar se solicita prezenta zilnic la servici.
La orice unitate, oricat de mica, este o condica de prezenta iar dupa aceasta se intocmeste foaia colectiva de prezenta si statul de salarii. Pentru orele lucrate trebuie sa fiti platite 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foi colective de prezenta CRISTINANEGURA CRISTINANEGURA trebuie sa stea foile colective de prezenta la punctul de lucru? (vezi toată discuția)
Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj tehnic? daniela badescu daniela badescu Pot beneficia de somaj tehnic (75%) in conditiile in care am depus dosarul de pensionare la limita de varsta la data de 28.10.2009? Precizez ca nu am primit ... (vezi toată discuția)