Exact asa este.Circ. Am urmat toate căile asa zise legale, cu plângeri peste plângeri ca să pot demonstra în instanta ca nu mi se permite sa iau copilul în vizita. Am obținut o hotărâre definitiva și nu pot beneficia de ea. De 5 ani bat la toate ușile, caut legi, răspunsuri. Numai cei care sunt într-o situație de genul acesta înțeleg disperarea unui părinte.
Am încercat la școală, cu psihologul care da din umeri și spune ca nu poate face mare lucru fără acordul copilului și al mamei. Nu pot merge la alt psiholog ca nu e ea de acord. Am rugat-o efectiv sa ma lase, sa vorbească cu băiatul, degeaba.
Concret. Azi a fost ziua lui a făcut 7 ani. Mama a refuzat sa i facă ziua la școală asa ca m-am oferit. Mama nu a vrut sa participe, a stat afara. Ce credeți. Copilul nu a vrut nici măcar sa se uite la tort, la cadou, sa dea colegilor dulciurile pe care le am adus. Nu s-a ridicat din banca. A stat cu capul în jos și nu s-a atins de nimic nici la insistentele doamnei învățătoare. Nu a avut nici o reacție pozitiva. Imaginați va cum ma simt eu ca tata. Când a venit mama parca s-a luminat la fata. I-am condus pana acasă. A ieșit cu mine de mana din școală și în câteva secunde a fugit lângă mama. Poate sunt eu nebun, disperat după dragostea fiului meu dar cred ca ori e extrem de manipulat, speriat și amenințat ori e în depresie. Nu cred ca un copil la 7 ani poate sa disimuleze și sa nu manifeste nici o reacție când vede ca primește ceva. De când am obținut program sa-l iau nu ma mai primesc în casa, fosta soacra. Mai mult au făcut plângere ca stau abuziv acolo. Domnilor, povestea e lunga. Tensiune a crescut de 5 ani de zile, nu exista un parcurs pozitiv și ma gândesc la copilul meu care pe viitor va fi poate anti social, va avea de suferit la școală și în relația cu ceilalți atâta timp cat se închide în el și suferă. Asta a observat și doamna învățătoare. Fac naveta in zilele libere sa merg 30 de minute la școală sa stau cu el. Îl duc pana acasă după program și primesc plângeri ca nu respect programul de vizita. Și as avea atâtea de scris, de furie, de neputință, de disperare. E ușor sa dai cu pietre. Mai greu sa sa Găești soluții și sa le poți pune în practica.
When a scris:
Stimata Tifa, când ascunzi copilul când vine celalalt părinte e încercare de alienare, când arunci cadourile de la celalalt părinte e alienare, când nu vorbești cu el ca a vorbit cu celalalt părinte e alienare.
Dacă nu a fost vorba în cazul dumneavoastră nu înseamnă că alienarea nu exista. Științific ea este recunoscuta de tot mai multe tari și copii sunt luați de lângă părinții care ii abuzează asa. Nu în România, nu încă.
Nu înseamnă însă că orice părinte cu o relație proasta cu copilul lui e un părinte alienat.
În cazul de fata pare ca este un circ între adulți și niciunul nu da doi bani pe sănătatea emotionala a copilului. Curg plângerile și scandalul de ambele părți și toți se complac în asta.