avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienare parentala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienare parentala

Cum pot demonstra ca fiu meu e alienat parental. Pana acum 3 luni când nu aveam dreptul sa îl iau la mine copilul vroia sa meargă cu mine dar mama s-a opus de fiecare data.
Acum ca mama și-a făcut o relație cu un tânăr de care copilul s-a atașat, cu care locuiește și doarme seara de seara, și acum după ce am obținut definitv dpretul sa îl iau 2 weekenduri pe luna ma lovesc de refuzul lui categoric. Am încercat sa vorbesc cu el și la școală și prima reacție a fost sa se puna jos și sa plângă.
I s-a spus ca îl voi omoari dacă îl iau pentru ca nu îl iubesc.
Am încercat cu psihologul scolii care m-a sfătuit sa nu renunț dar care nu accepta sa facă o ședință de consiliere cu mine și băiatul pe motiv ca dacă nu vrea copilul nu are ce sa facă. Deși abia face 7 ani se pare ca el decide.
În concluzie, nu ma pot apropia de copil încât sa iau. Mi se permite sa îl vad tot o zi pe săptămână doar în prezenta mamei și a concubinului.
Cum pot demonstra alinarea parentala? Deschid proces? Unde sa merg?
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 11:09, 20 Noiembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Penibil si tigan. Hai doamna ps, you can do more than that la jigniri. Revenind la sfatul pentru user, stimate domn, nu trebuie sa va simtiti nici penibil, nici tigan ca atarnati pe la usa fostei sotii sa va vedeti copilul. Atat se poate la acest moment. Nu va descurajati, o sa vi se zica cum sustine si doamna ps ca nimeni nu va vrea, ca toata lumea va alunga. Dar nu stiti ce e in mintea si sufletul copilului pt ca el nu se poate manifesta liber si nici sa rationeze in cunstinta de cauza. Foarte important este sa incercati sa aveti o legatura fireasca cu copilul, daca nu se poate, treceti peste, in mod real sunt drame mai mari ca a dvs.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
againstPAS, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna PS, nu cred ca ati înțeles, nu am sărit în ajutorul lui AgainstPas ci am sărit împotriva dementei frustrate care abuzează un copil. Întâmplător domnul AgainstPas povestea de una. Știți, Buni iubitoare care pentru a-și speria nepoata începe să-și înjure fostul ginere când vine la programul de legături personale al copilului, o ascunde și asa mai departe.
Și sa știți ca nu consider o jignire faptul ca as fi în corul domnului AgainstPas. Pentru ca îmi place modul în care se exprima, îl admir din tot sufletul pentru atitudinea pe care o are fata de aceasta situație și mai ales compătimesc faptul ca în loc sa aibă parte de acest om minunat, copila lui locuiește și trăiește cu doua disfuncționale, una mai dezechilibrata și mai rea ca cealaltă. Pentru mine e o mândrie sa fiu asociat cu dansul, sa afle măcar o secunda ca indiferent de jegul împrăștiat de fosta soacra și soție el e apreciat și susținut, pe cât poate sa o facă un străin.
Cam atât.
When, utilizator
Bla bla bla.
Nu mai asculta nimeni doamna.
Dar va rog, continuați sa ne ignorați ca pana acum. E mult mai simplu când singura susțineți ceva și la câteva secunde faceți altceva.
Deh, e o consecință a conștiinței încărcate.
Crăciun fericit va doresc stimata
Dar nu stiti ce e in mintea si sufletul copilului pt ca el nu se poate manifesta liber

Sa stiti ca eu am auzit copii, carora spunandu-li-se ca in ziua urmatoare va veni tata, acestia se rugau sa nu vina, sa-i lase in pace, sa nu-i mai sacaie cu nedorita prezenta.
Desigur, ca pentru auto mintire si pentru justificarea atarnarii pe la usi, sentimentele astea ale copilului se pot nega, dar oare pana cand? Oare cand un copil de 14 ani ti-ar spune ca il deranjezi, ca nu-i face placere sa te vada, macar atunci ar avea acel individ obrazul sa se retraga, sau ar continua sa-si justifice viata de nimic cu "lupta" pentru copil?
E greu de acceptat ca nu te vrea nimeni, dar se intampla, sa fie adevarat! Live with it.
proastasatului, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ati gasit solutia. Sa-i zica copilul tatalui sa nu mai vina si poate nu mai vine, nu? Ca pana la urma asta e cel mai important si pt copil. Sa nu-l mai deranjeze tas-o. Sa stiti ca este bine sa reusesti sa traiesti fara atasamente, cum spuneti ca pe unii "nu ii vrea nimeni", este mult mai sanatos zic eu decat sa te vrea din motive de abuz si dependenta. Sau o fi mai bine sa stai cu mamica la aproape 40 de ani? Aici chiar ca live with her.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)