avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sunt însărcinată si am probleme la locul de munca. ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sunt însărcinată si am probleme la locul de munca. Seful ma amenință ca ma dă afară daca nu vin la program normal

Bună seara! Am si eu o problemă, va rog sa ma ajutați. Sunt însărcinată in 3 luni si jumătate, si am o sarcina cu probleme; lucrez 12 ore pe zi (doua zile cu doua libere) ca urmare medicul meu ginecolog ,mi-a dat o recomandare de reducere a programului pentru ca nu-i ok sa lucrez atâtea ore... Astazi am fost la cu cererea respectivă la seful mare , si mi-a spus ca nu imi accepta aceea cerere, ca de unde stie el ca actele alea sunt adevarate???? Si ca urmare mi-a spus " ori vi la programul tau de 12 ore , ori îți rup toate actele pe care le-ai adus pana acum si te dau afara " .... ce pot face? Cum pot acționa ?? Ma poate da afară??
Cel mai recent răspuns: Alina393@ , utilizator 08:29, 18 Noiembrie 2019
Faceți o sesizare la ITM, va fi amendat!
Nu vă poate da afară!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Buna seara, in primul rand duceti-va cu recomandarea insotita de cerere reducere program la registratura (luati un nr inregistrare, stampila...) sa existe dovada ca i-ati prezentat. Apoi solictati raspuns in scris. Puteti sa incercati sa il si inregistrati ambiental pt probe si ... dat in judecata
Ideea este, ca am sunat la contabilitate si doamna de acolo nu face nimic fara acordul sefului ... si mi-e frica ca daca ma duc acolo cu recomandarea si cererea aceasta il va contacta pe dânsul si nu va fi de acord..
Alta problema pe care am întâmpinat-o este ca am avut doua saptamani de concediu medical cu risc maternal si nu au vrut sa mi-l plătească pentru ca nu as avea vechimea de 6 luni

Casa de Avocatura “Toader, Georgescu si Asociatii a scris:

Buna seara, in primul rand duceti-va cu recomandarea insotita de cerere reducere program la registratura (luati un nr inregistrare, stampila...) sa existe dovada ca i-ati prezentat. Apoi solictati raspuns in scris. Puteti sa incercati sa il si inregistrati ambiental pt probe si ... dat in judecata

Sunt abuzuri ambele situatii: si refuzul de a plati concediul medical si refuzul inregistrarii cererii. Trimiteti cu scrisoare recomandata cu continut declarat prin posta.
Sunt abuzuri ambele situatii: si refuzul de a plati concediul medical si refuzul inregistrarii cererii. Trimiteti cu scrisoare recomandata cu continut declarat prin posta.

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru din motive medicale în cazul femeilor însărcinate. este suficient concediul medical cod 10 acordat de medicul de familie sau este nevoie și de alte documente? dandal dandal Sunt insarcinata in 15 saptamani, cand am aflat de existenta sarcinii, mi-am informat angajatorul prin prezentarea unei adeverinte eliberata de medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului Balint-raluca Balint-raluca Buna ziua, sunt insarcinata in 16 saptamani, am primit o recomandare de la medicul ginecolog pentru reducerea programului de lucru. Am facut o cerere si ... (vezi toată discuția)