avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare cim

angajatul refuza semnarea actului aditional la cim (se refera la reducerea normei de lucru conform hotariri consiliului de administratie) ce poate sa faca angajatorul? da,e vorba de reducerea programului de lucru
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
deceneu, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:55, 3 Decembrie 2009
Este vorba de reducerea programului?
Organizarea şi funcţionarea unităţii este atributul angajatorului.
Orice clauza din CIM se poate modifica numai in urma incheierii unui act aditional, cu acordul ambelor parti. Cred ca masura luata de CA este influentata de conditiile economice reale care afecteaza firma, angajatorul propunand reducerea normei de munca pentru a pastra locurile de munca si a nu fi nevoit sa faca concedieri. Refuzul dvoastra de raspunde pozitiv la aceasta masura poate determina angajatorul sa renunte la propunere si sa procedeze la reducerea unor posturi si concedierea respectivilor salariati astfel incat sa faca fata cheltuielilor.
Modificarea programului de lucru nu se poate face decat cu acordul angajatului, intrucat programul de lucu este un element esential al cim, si nu poate fi modificat unilateral.

In cazul refuzului angajatului, angajatorul poate decide desfiintarea unor posturi si concedierea celor care le ocupa, chiar si urmata (desfiintarea) reinfiintarea posturilor cu norma redusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire de noi atributii, diminuare salariu fara acordul angajatului (raspuns urgent!!!) jacqueline_k jacqueline_k Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In firma la care lucrez s-a reorganizat activitatea in functie de necesitatile societatii, drept pentru care activitatea de ... (vezi toată discuția)
Modificare prin decizie a timpului de lucru corina_alice corina_alice Buna ziua, As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea ... (vezi toată discuția)
desfiintare post,refuz semnare aa angajat pe un post similar Belgi Belgi Buna ziua.In cazul desfiintarii unui post(art 65 din Codul Muncii),daca angajatul refuza sa semneze act-ul aditional pentru un post similar oferit de ... (vezi toată discuția)