buna ziua intampin o situatie particulara si as dori sa aflu cum as putea rezolva
Am o fetita dintr-o relatie anterioara casniciei , tatal fetei a fost pus prin hotarare judecatoreasca sa ii plateasca o pensie alimentara fetei de 150 lei prin anul 2010 , de atunci si pana in ziua de azi nu i -a platit nici macar o data pensia ,cand l am dat in judecata pentru custodie fata avea in jur de 3-4 anisori iar acum are aproape 13 , mentionez ca noi ne am despartit cand fetita avea 3 luni si de atunci nu am mai avut contacte de nici un fel . Cum il pot face sa ii plateasca fetei pensia alimentara daca eu locuiesc in momentul de fata intr un alt judet destul de departe de el si executorul judecatoresc spune ca el nu are jurisdictie in alt judet decat in cel care suntem si eu nu am posibilitate de a merge la un executor in judetul in care s a emis hotararea judecatoreasca .
va multumesc anticipat pentru raspunsuri , o zi frumoasa va doresc
Cautați pe internet un executor de pe raza Curții de Apel unde s-a pronunțat hotărârea, îl sunați să vedeți dacă este de acord să preia spre instrumentare speța dvs și apoi îi trimiteți prin serviciul poștal, cu confirmare primire și conținut declarat cererea de executare însoțită de hotărârea legalizată!
Pe de altă parte, ar trebui să formulați la insganță o cerere pt mărirea pensiei, dar ați putea obține și exercitarea autorității părinteșți în exclusivitate, având în vedere dezinteresul vădit al tatălui!
Executare silita prin executor judecatoresc din raza unde locuieste debitorul. Nu trebuie sa va prezentati personal, cautati un executor si discutati cu el, el va va spune ce este de facut. Pensia minima in 2019 este 1/4 din salariul minim pe economie, deci ati putea mari acea pensie.
va multumesc frumos pentru raspunsuri am sa incerc sa iau legatura cu un executor din judetul unde s a emis hotararea judecatoreasca , va multumesc inca o data , o zi frumoasa in continuare va doresc
Cum pot proceda?
NejnecM
Buna seara am o fetita de 9 ani , sunt divortata de tatal ei biologic, El lunar are de dat o penise alimentara plus alocatia de la stat(inca vine tot la el ... (vezi toată discuția)