Buna ziua
Sunt un simplu locatar al unui bloc din Bucuresti, nu ma pricep mai deloc la problemele administrative ale blocului, este un bloc unde sunt multi oameni in varsta, problema este ca toti cei in varsta platesc intretinerea destul de putin iar noi cei tineri platim exagerat de mult, administratorul, presedintele si tot restul comisiei sunt mana in mana. Au venit inspectori de la "Regia de apa" sa citeasca apometrele de apa din subsol si nu au fost lasati sa intre, am dorit sa vedem si noi facturile si cheltuielile blocului pentru a ne face o idee despre cat ar trebui sa platim intretinerea........am fost jigniti si ne-au trantit usa in fata........a venit iarna si nu mai am de unde sa platesc 580 lei pe luna pentru o persoana, 3 camere si un singur calorifer care functioneaza cateva ore pe noapte.
Va multumesc si imi cer scuze daca exprimarea mea nu a fost tocmai pe intelesul dumneavoastra
Inspectorii de la "Regia de apa" nu citesc apometrele din subsol, probabil a fost vorba de altceva.
Apa rece este furnizata de APA NOVA si contorul lor de bransament care este citit si pentru care se emite factura este in afara blocului, intr-un canal special.
Apa calda este furnizata de RADET si contorul este in subsol, dar este citit de afara prin unde radio, deci cititorii de contoare nu aveau ce cauta in subsol. Doar daca acei oameni erau trimisi de RADET sa ia contoarele la verificat sau poate altceva....nu-mi dau seama ce-ar fi cautat acolo.Sunteti constituiti in asociatie de proprietari?
Daca da, faceti o cerere catre presedintele asociatiei in care ii solicitati ce anume vreti sa vedeti, ce acte, ce calcule....
Cererea trebuie sa fie redactata in 2 exemplare, unul (semnat, stampilat si cu nr. de inregistrare) ramane la Dv.
In cazul in care nu vor sa va primeasca cererea o trimiteti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Bonul de la posta il pastrati ca poate veti avea nevoie de el mai departe.....
Orice proprietar trebuie sa aiba acces la actele asociatiei si are dreptul sa puna intrebari si sa primeasca raspunsuri. Dupa afisarea listelor depuneti cererea catre presedinte in termen de 10 zile si trebuie sa primiti raspuns in 7 zile de la primirea acesteia.
....................
Administratorul este un angajat la dispozitia Dv, al proprietarilor, caruia ii asigurati salariul si el nu are a decide daca va arata sau nu actele, ci trebuie sa vi le arate. Intrebati-l daca a auzit de legea 230/2007, legea functionarii asociatiilor de proprietari.
.......................................................
Daca nu sunteti multumit de comportamentul lor sau de raspunsurile primite, va puteti adresa la primarie, la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Deocamdata atat....puteti ajunge pana in in instanta....dar ma gandesc ca poate "pe drum" spre instanta se rezolva.
O expertiza contabila se poate face, dar va trebui sa angajati pe speze proprii un expert ale carui costuri le suportati Dv. si apoi, in functie de ce gaseste in acte, banii s-ar putea recupera de la asociatie.
Va multumesc pentru amabilitate si promptitudinea cu care mi-ati raspuns la intrebare.
M-ati ajutat foarte mult........mai am o intrebare daca nu deranjez prea tare.........stiti cumva unde pot gasi un model de cerere a actelor de la administratie sau cum ar trebui sa sune cererea?.........va asigur de pe acum ca imi va fi refuzata cererea.......sincer asta imi doresc pentru ca am sa urmez calea legala de a termina cu aceasta cloaca pentru care platesc eu si alte persoane din bloc.
va multumesc frumos
Subsemnatul ........................................ proprietar al apartamentului nr. ........ din de la scara .... din cadrul Asociatiei de Proprietari a blocului ...... contest suma cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei pe care o am de plată pe luna ......... anul ......., asa cum reiese din lista afisata la avizier, la data de ................... si care are data scadenta la ..................... anul ...............
Va rog să imi precizati, in scris, modul de calcul, precum si baza legala de calcul a contravalorii acestei sume (prevederea legală, prevederea statutară, hotărârea Adunării Generale).
Vă mulţumesc.
Semnătura,
Data
Cam asta ar fi un model. Daca o inmanati personal, sa fie in doua exemplare, iar presedintele sa va dea numar de inregistrare pe exemplarul care va ramane la dvs.
In cazul in care refuza sa va primeasca cererea, trimiteti-o prin posta, cu confirmare de primire.
In urma acestei expertize, sa zicem ca "cineva" aplica o sanctiune asociatiei care supervizeaza prin cenzor contabilitatea tinuta de administratie. Sper ca acea sanctiune va fi platita in nume personal de membrii comitetului asociatiei si nu de proprietari asa cum am inteles ca se practica.